Anderlecht zwaar ontgoocheld na loting: "Enige wat we niet wilden was een Russische club"

Anderlecht zwaar ontgoocheld na loting: "Enige wat we niet wilden was een Russische club"
Foto: © Photonews

Anderlecht lootte maandagmiddag Dinamo Moskou en de gezichten stonden nadien vrij ontgoocheld. Iedereen bij paars-wit wou immers een Russische club vermijden in putje winter aldaar. "Het weer is onze grootste zorg", aldus voorzitter Roger Vanden Stock.

Johan Walckiers in Neerpede

Vanden Stock was in het bijzonder ontgoocheld. "We weten wat het is om in februari in Rusland te spelen. We hebben het al meegemaakt tegen Zenit en toen was het -20. Ik hoop dat we dat niet opnieuw moeten doorstaan."

"Ook in de stad kan je je met moeite verplaatsen. Voor onze supporters is het daarnaast een heel slechte verplaatsing en het is ook nog een ploeg met heel wat kwaliteiten."

"Als we ons kunnen kwalificeren, is dat natuurlijk allemaal vergeten. Sportief gezien is het ook niet de slechtste ploeg die we konden treffen. Everton, Mönchengladbach, Napoli,... zet ik toch nog altijd op een hoger trapje. Ik had eerder gehoopt op Feyenoord of Legia Warschau. Dat was sportief en qua verplaatsing beter geweest", aldus Vanden Stock.

Feyenoord of Legia Warschau was sportief en qua verplaatsing beter geweest

Vanden Stock geeft zijn ambities dus nog niet op. "In zo'n competitie is alles mogelijk. Niemand is onklopbaar. We kunnen er direct uitliggen of tot in de finale gaan. Het hangt allemaal af van de vorm van de dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties