Gluren bij de buren: speler maakt na 18 maanden blessureleed comeback ... zonder contract!

Gluren bij de buren: speler maakt na 18 maanden blessureleed comeback ... zonder contract!
Foto: © photonews

Dirk Marcellis, kent u hem? Hij mocht gisteren 20 minuutjes invallen in het duel tussen Feyenoord en AZ. Als enige was hij niet in zijn portefeuille geraakt door de late gelijkmaker van Clasie, want de vleugelverdediger heeft simpelweg geen contract. Say what?

Door Aernout Van Lindt

De laatste foto (zie boven) die we van Dirk Marcellis konden vinden voor gisteren, was tijdens het begin van het seizoen 2013-2014, toen hij op training toch nog een aantal keer meetrainde. Onze landgenoot Martens staat daar nog op, om maar te zeggen ... lang geleden.

Een knieblessure stuurde sinds mei 2013 bijzonder veel roet in het eten van Marcellis, die een aantal keer herviel en zo uiteindelijk meer dan anderhalf jaar geen speelminuten maakte voor AZ.

De rechtsachter was in 2010 met veel bombarie aangekocht door de club uit Alkmaar van PSV. Hij tekende er een contract van vier jaar, de eerste 2,5 daarvan toonde hij zich een nuttige speler.

Maar daarna sloeg het noodlot dus toe. Geen erg voor Marcellis, die wel mocht blijven revalideren op de club. En nu doet hij iets terug: sinds juni zit hij eigenlijk al zonder contract, maar hij blijft voor de club spelen. 

Winstpremie? Ik heb geen contract.

Gisteren viel hij dus in, zij het dat hij enkel op amateursbasis is ingeschreven bij AZ. Minstens zo straf dan het minimumcontractje van Anthony Vanden Borre vorig jaar bij Anderlecht dus. 

Winstpremies? "Ik had er toch geen gekregen, want ik heb geen contract", kon er een lachje af na de match in Rotterdam. Clasie had de thuisploeg namelijk in minuut 94 op gelijke hoogte geschoten tegen AZ.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties