Opmerkelijk: Ontslagen coaches moeten toch blijven tot januari

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Opmerkelijk: Ontslagen coaches moeten toch blijven tot januari
Foto: © Photonews

Opmerkelijk verhaal uit Nederland. Peter van den Berg en John de Wolf worden de laan uitgestuurd bij Sparta Rotterdam, maar blijven wel aan tot 1 januari. Ongebruikelijke praktijk in het voetbal.

Voor de normale werkende mens is het doodnormaal. Wanneer je ontslagen wordt, of je ontslag geeft, moet je nog enkele weken doorwerken. De opzegtermijn heet dat doorgaans. In het voetbal wordt dat zelden of nooit in acht genomen, tot nu bij onze Noorderburen.

Bij Sparta Rotterdam namen assistent-coaches van den Berg en de Wolf de taken van de ontslagen Kruys over, maar toch moeten zij ook opkrassen. Op één januari zou een nieuwe coach komen die wellicht zelf assistenten aanbrengt. De Rotterdamse club bracht het nieuws naar buiten, maar de coaches blijven aan tot na de laatste wedstrijd.

Prijzen hun inzet en professionaliteit

We zijn benieuwd hoe het met de motivatie zit bij beide heren. "De club prijst de inzet en de professionaliteit van beide heren om hun periode op Het Kasteel goed af te sluiten", luidt het wat aanmanend in het persbericht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties