Wat blijft over van Standard? De metamorfose van speeldag 1 tot 20

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Wat blijft over van Standard? De metamorfose van speeldag 1 tot 20
Foto: © photonews

Bij Standard maken ze een erg woelig seizoen door. Het werd er zo bont gemaakt dat er een wereld van verschil is tussen het team dat aan de aftrap verscheen tegen Charleroi in week 1 en het team dat dit weekend won van Gent.

Tussen de basisopstelling tegen Charleroi in week 1 en het team dat begon in Gent zit maar liefst een verschil van zeven spelers. In juli begon Standard nog als volgt tegen de Carolo's.

Daar vielen intussen zeven spelers uit weg. Enkelen door blessures zoals Teixeira, Stam en Carcela. Sommigen verdwenen gewoon uit de ploeg zoals Lumanza (wel ingevallen), Kawashima en Marquet. Ezekiel verliet Standard intussen met een transfer.

Tegen Gent zag het team er zo uit.

Het eerste wat opvalt is het nieuwe systeem. Vukomanovic schakelde de laatste weken over naar een 4-5-1 met zijn Rouches. Thuram verdrong Kawashima in doel en Milec en Trebel kwamen erbij. Enoh raakte intussen ook speelgerechtigd en De Sart vond zijn weg opnieuw in het elftal.

De grootste verrassing is echter Ono op de rechtsbuiten. Voor het seizoen gaf niemand nog een cent voor de kansen van de Japanner, maar door de vele blessures kreeg en greep hij zijn kans. We zijn benieuwd hoe het er na de winterstop zal uitzien bij de Rouches. Mpoku staat alvast op vertrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties