Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (speeldag 18)

Gentil Dossche

Geen groots resultaat na de winterpauze met slechts 25 treffers al mochten Stijn Dekeukeleire, Jess Derudder en Dmitri Iakovlevski er elk 2 bij hun totaal schrijven. Lennart Mertens blijft rustig de leiding voeren.

Goalgetters: 20: Mertens (Dikkelvenne) 17: Van Sprundel (Zelzate) 14: Vanderbeck (Eine) 12: Broeckaert (Drongen) 11: Vertonghen (Kruibeke) 10:  Van De Manacker (Kruibeke) 9: Schoukens, Wantens (Appelterre) 8: Dekeukeleire (Lovendegem) Djedovic (Maldegem) Kesteloot (Dikkelvenne) Mertens (Zelzate) 7: Erkoc (Melsele) Iakovlevski, Van Impe (Rapide) Mbemba (Appelterre) Thuy (Stekene) Vergucht (Eine) 6: Derudder (Stekene) Kissi (Dikkelvenne) Nkulu (Appelterre) Troch (Maldegem) Van Nieuwenhuyze (Robur) Vive (Laarne) 5: Asselman, Deblander, Jens & Jonas De Landtsheer (Voorde) Cherlet (Maldegem) De Clercq (Drongen) De Smet, Jacobs (Zelzate) Geeroms (Ninove) Pieters, Rensing (Kruibeke) 4: Cooreman (Rapide) De Rouck (Eine) De Wannemaeker, Standaert, Van Den Branden (Ninove) Dillens (Meldert) Mirvic (Maldegem) Moreels (Voorde) Noël-Dero (Appelterre) Schouppe, Van der Cruyssen (Laarne) Van Landschoot (Drongen) 3: 17 spelers 2: 32 spelers en 1: 46 spelers

Speeldag 18: Periodeleider Maldegem kreeg Zelzate te gast in een match waarin de kansen eerder schaars waren. Toen de bezoekers aan het uur op voorsprong klommen viel meteen de beslissing. De Smet 0-1

Veel volk in de Wase derby waarin Melsele op voorsprong  klom maar Kruibeke hard terugsloeg. Aan het uur hingen de bordjes gelijk maar de bezoekers hadden het laatste woord. Coban 1-0, Van De Manacker 1-1, Vertonghen 1-2, Sinnaeve 2-2, Pieters 2-3

Na een magere eerste helft schootRapide Lebbeke plots uit zijn sloffen en Eine kon het lokale geweld niet stoppen. Pas tegen het einde werd de bezoekende eer gered. Iakovlevski 1-0 en 2-0, Dahmany 3-0, Wauters 4-0, Vergucht 4-1

Voordezette Appelterre vrij snel op achterstand maar zelfs met een man minder nam de thuisploeg de match in handen. Een kwartier voor tijd kregen beide ploegen wat hen toekwam. Asselman 0-1, Nkulu 1-1

Weinig opwinding in de eerste helft en pas na de rust klom Dikkelvenne op voorsprong. Robur Moerzeke had te weinig in huis om de leiders te verontrusten en toen de score verdubbelde was de kous af. Kesikbas 0-1, Mertens 0-2

Ninovekende een droomstart in Drongen dat tevergeefs probeerde de achterstand ongedaan te maken. Een doelpunt in blessuretijd verzekerde de bezoekers van de leiding in de 2de periode. Uyttenhove 0-1, Kazi 0-2

Tot 2 keer toe klom Lovendegem op voorsprong bij Laarne-Kalken maar de Kasteeljongens brachten evenwicht in de die beiden een verdiend punt opleverde. Dekeukeleire 0-1, Vive 1-1, Dekeukeleire 1-2, Schouppe 2-2

Ook bij Avanti Stekene bleek TK Meldert een maatje te klein zodat de thuisploeg een vrij makkelijke zege kon laten optekenen. Dewilde 1-0, Thuy 2-0, Derudder 3-0 en 4-0

Rangschikking: Dikkelvenne 45p Ninove en Appelterre 39p Zelzate 36p Voorde 32p Rapide Lebbeke 25p Maldegem 24p Drongen en Laarne-Kalken 22p Kruibeke, Stekene en Melsele 21p Eine en Lovendegem 20p Robur 12p Meldert 3p.

Speeldag 19: zaterdag (19u30): Ninove – Melsele. Zondag (15u): Dikkelvenne – Rapide, Eine – Maldegem, Kruibeke – Stekene, Lovendegem – Drongen, Meldert – Appelterre, Voorde – Robur en Zelzate – Laarne.

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.be of op 0499-767.499