Hernán Losada weigert het woord PO3 in de mond te nemen

Hernán Losada weigert het woord PO3 in de mond te nemen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse SK trok na de dubbele 6-0-afstraffing met loodzware koffers richting oefenkamp in Portugal. Maar kijk, twee gewonnen oefenmatchen en evenveel clean sheets later, is het geloof bij de rode lantaarn toch weer aangewakkerd. Ook bij aanvoerder Hernán Losada.

"We trokken naar dezelfde locatie als vorig jaar", blikt Losada bij Voetbalkrant.com nog even terug op de stage in Portimao. "Het ging er soms hard aan toe en we hielden twee keer de nul in onze oefenwedstrijden (1-0 tegen Sparta en 3-0 tegen AZ, nvdr.). Dat kregen we enkel in onze eerste match tegen Oostende voor elkaar."

Na het desastreuze einde van 2014 stond het oefenkamp vooral in het teken van mentaal oplapwerk. "Er moest inderdaad vooral aan ons vertrouwen gesleuteld worden", geeft de spelmaker toe.

De nul houden kregen we enkel tegen Oostende voor elkaar

"In die zin kwam de winterbreak op een goed moment. We konden de laatste twee duels achter ons laten. We oefenden veel op het veld, maar met een goed gevoel in het hoofd terugkeren, was het allerbelangrijkste."

Goed gevoel of niet, zit met een verplaatsing naar Anderlecht de schrik voor een nieuwe pandoering er niet wat in? "Als we met die instelling naar Brussel trekken, hebben we een probleem", aldus Losada. "We geloven in een goed resultaat, met die mentaliteit moet je zo'n wedstrijd tegen een topteam aanvatten."

Ik heb mijn eigen gevoel over de huidige situatie

"Spelen tegen een ploeg waar je vroeger actief was, blijft voor mij speciaal. Al zorgt een sterke opponent altijd voor een extra motivatie die je bij andere tegenstanders niet ervaart."

Sportief directeur Tomasz Radzindski sprak voor de winterstop al openlijk over PO3. Aan dat scenario wil de kapitein nog niet denken. "Ik geef niet graag een opinie over anderen binnen de club. Ik heb mijn eigen gevoel bij de huidige situatie."

"Op dit moment spelen we nog negen finales. Makkelijk wordt het niet, maar ik geloof in onze kansen, zélfs met een kloof van zes punten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties