City krijgt tik uitgedeeld door efficiënt Arsenal

Jeroen Evens
| 8 reacties

Voor de eerste keer sinds oktober 2010 verloor Manchester City in eigen huis met een verschil van 2 doelpunten. Toen was Arsenal de boosdoener, en dat trucje herhaalden ze vandaag. City krijgt zo een flinke tik, en laat nu net volgende wedstrijd op Stamford Bridge zijn.

Sergio Aguëro en Vincent Kompany maakte hun rentree voor The Citizens na afwezigheid door blessure, maar dat kon blijkbaar niet baten. City ging op gebruikelijke wijze –met veel combinatiespel- op zoek naar de voorsprong, maar werd omstreeks de twintigste minuut een eerste keer gewaarschuwd door Olivier Giroud.

De Fransman kon een uitstekende kopkans niet benutten. Het bleek een voorbode te zijn, want slechts 2 minuten later scoorde Arsenal een eerste keer. Aan de basis lag echter een fout van onze landgenoot.

In de eigen rechthoek liep Kompany onnodig tegen Nacho Monreal op. De Spanjaard ging natuurlijk gewillig naar de grond, en versierde zo een penalty. Cazorla benutte de uitgelezen kans om zijn team op voorsprong te schieten.

Min of meer hetzelfde spelbeeld na het doelpunt. De Londenaars speelden echter goed georganiseerd, waardoor City moeilijk een gaatje vond in het compacte Londense blok.

Ook na de rust dezelfde situatie: City zoekend en proberend, en Arsenal dat loerde op de snelle uitbraak.

Absolute uitblinker Santi Cazorla bezorgde na 67 minuten een hoge bal aan Olivier Giroud, die met zijn hoofd de voorsprong uitdiepte. City kreeg nog kansen, maar sprong er onvoorzichtig mee om, waardoor de 0-2 op het bord bleef prijken.

City kan zo voor de tweede opeenvolgende keer in de Premier League de drie punten niet binnenhalen. Vorige speeldag speelde het gelijk tegen Everton.