Rapide Lebbeke kan Dikkelvenne niets in weg leggen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke kan Dikkelvenne niets in weg leggen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een aanvallend onmondige Rapide kon geen enkele echte doelkans afdwingen en toen het ook van op de stip niet lukte was de 16de seizoenszege van leider Dikkelvenne een feit.

Rapide Lebbeke begon de wedstrijd vrij afwachtend en liet het balbezit aan Dikkelvenne dat echter creativiteit miste. Olivier Verdeyen ruimde een poging van Kevin Kesteloot nog net op voor de lijn (07’). Het enige gevaar van bezoekende zijde kwam er met een verre knal van Dmitri Iakovlevski maar Yannick De Temmerman was bij de pinken (30’). Bij een geharrewar voor doel kon Neal Wauters en kopbal van Lennart Mertens van onder de lat koppen (40’).

Ook na de rust kwamen de kansen van de thuisploeg. Lucas De Guchteneire knalde eerst van op 30 meter nipt naast (47’) en kopte nadien (55’). Sebastien Stassin krulde een vrije trap mooi over de muur en nu ging de bal wel binnen (69’). Rapide reageerde via Nico Vanderhaegen van wie de voorzet met de hand werd beroerd en bal op de stip. Yannick De Temmerman ranselde de te onzuiver getrapte penalty van Iakovlevski uit zijn doelvlak (71’). Dikkelvenne voelde zich gesterkt maar een schot van Maxim Rigaux strandde op de lat en Mertens trapte de rebound op Kenneth Leemans. Uitstel maar geen afstel want toen een afvallende bal in de voeten van Lucas De Guchteneire terechtkwam eindigde zijn streep in de benedenhoek (81’).

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor SV Voorde en trekt Dikkelvenne naar Maldegem.

SC Dikkelvenne: De Temmerman, Lauweryns, Stassin, Pollet, Rigaux, De Guchteneire, Kesteloot (85’ Wartel), Bouchaala (87’ Eeckman), Mertens, Kesikbas, Kissi (67’ Van Der Haeghen)

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher, Wauters, Verdeyen, Van Nijvel (82’ Bossekota), Putteman, Cooreman (76’ Karamanis), Iakovlevski, Vanderhaegen, Van Impe.

Doelpunten:69’ Stassin 1-0, 81’ De Guchteneire 2-0

Kaarten: geel: 28’ Putteman, 68’ Verdeyen. Scheidsrechter: David Stevens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties