Analyse Reviewcommissie: consequent zijn om geloofwaardig te worden

Reviewcommissie: consequent zijn om geloofwaardig te worden
Foto: © SC

Felipe Gedoz wordt niet vervolgd voor zijn achterwaartse slag richting John Jaime Ruiz. De reviewcommissie vindt het niet nodig hem daarvoor op het matje te roepen. Vreemd, gezien de vorige vervolgingen.

We zagen in het afgelopen uur al heel wat reacties van supporters op Facebook en Twitter. En de teneur - ook bij de Club-fans - is dat Gedoz wel een schorsing verdiende. Ook wij hadden nu wel gedacht dat met de slag van Mitrovic in het achterhoofd er ook een horing voor Gedoz ging komen, maar nee...

Frustraties

De Reviewcommissie is een jong orgaan en sukkelt nog met kinderziektes, maar als het zijn geloofwaardigheid wil opbouwen, zal het toch enige constante in zijn oproepen moeten inbouwen. Dat Gedoz niet veroordeeld zal worden, zal enkele frustraties uitlokken. Niet in het minste bij Anderlecht, waar ze deze keer toch op hun tanden zullen moeten bijten om niet te reageren.

Voor een gelijkaardig incident werd aanvaller Aleksandar Mitrovic drie wedstrijden aan de kant gezet en paars-wit slikte zonder meer de straf. Dat een speler van hun grootste concurrent nu vrijuit gaat, zal toch enige wrange smaak in de mond nalaten.

Hoe verantwoord je dit?

Als de Reviewcommissie als instantie zijn geloofwaardigheid wil behouden, zullen ze dit in de toekomst toch moeten vermijden. Wedden dat KBVB-woordvoerder Pierre Cornez en competitiedirecteur Thibaut De Gendt hun telefoon vandaag roodgloeiend zal staan? En welk zinnig antwoord kunnen ze nu geven op de vraag waarom Gedoz zich niet moet verantwoorden? (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties