Nederlandse scheidsrechter boos op Belgische 'comediant': "Oncollegiaal"

Nederlandse scheidsrechter boos op Belgische 'comediant': "Oncollegiaal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Scheidsrechter Kevin Blom trok gisteren de snelste rode kaart ooit in Nederland. Na 29 seconden stuurde hij Jetro Willems van PSV al van het veld na een 'fout' op Gill Swerts van NAC Breda. Achteraf moest Blom toegeven dat hij misleid was daar onze landgenoot.

  • Snelste rode kaart ooit
  • Swerts niet geraakt
  • Oncollegiaal

"Ik stond er achter en zag Willems met een hoge intensiteit inkomen op Swerts", zegt Blom in De Telegraaf. "Ik twijfelde niet: rood. Mede omdat ik Swerts kermend van de pijn op de grond zag liggen. Ik dacht: ik zit goed."

"Een scheidsrechter moet ook zijn fouten toe kunnen geven en als ik de beelden zie, blijkt dat hij Swerts helemaal niet raakt. Een punt van aandacht vind ik hier ook de oncollegialiteit van Gill Swerts. Dat vind ik heel erg vervelend. Moet we zo omgaan met elkaar? Maar laat ik het bij mezelf houden, ik had geen rode kaart moeten geven."

Schreeuwen en enormoe commotie

"Ook mijn vierde official dacht dat er contact was tussen de twee spelers. Dat leek ook echt door het schreeuwen en de enorme commotie die Swerts maakte. Voor ons was er op dat moment geen twijfel."

"Het is heel oneerlijk wat spelers elkaar aan doen. Ik hoop niet dat het een trend is, maar je ziet wel vaak dat een speler maar door blijft rollen en hinkend van het veld af gaat. Toen Swerts vlak daarna gewoon weer het veld in kwam, kreeg ik al geen prettig gevoel."

"Niet dat ik Swerts een ernstige blessure toewens, maar ik had het idee dat hij flink geraakt was en dat liet hij zelf ook zo voorkomen. Ik vind dit heel oncollegiaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties