We gaan toch de verdiensten van Martens niet vergeten ...

We gaan toch de verdiensten van Martens niet vergeten ...
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Heeft Steven Martens fouten gemaakt? Ja. Was zijn positie als CEO van de voetbalbond onmogelijk geworden? Waarschijnlijk. Maar toch: hij heeft toch maar mooi het nieuwe elan van de KBVB op poten gezet. Wie ook zijn opvolger wordt: die heeft een leuke basis om van te starten.

Digitalisering

"Ja, maar ... Martens heeft 20 mensen hun job gekost. En zelf maar poen scheppen", aldus criticasters op diverse fora de voorbije weken en maanden. Maar - tot spijt van wie het benijdt - die ontslagen waren vooral door een plan van digitalisering.

En dat plan werkte enorm goed: Martens zorgde voor automatisering op alle niveaus, ook naar wedstrijdbladen toe - waardoor het werk op de verschillende velden achter de kerk en tussen bakker en kerkhof plots heel wat eenvoudiger werd.

Grotere omzet

"Ja, maar ... Martens & co hebben financiële blunders gemaakt en ons veel geld gekost", aldus diezelfde criticasters. Klopt deels wel: het debacle rond het vrouwenhotel zal Martens nog wel enkele jaren achtervolgen.

Maar we mogen toch ook niet vergeten dat de omzet van de KBVB nooit groter was dan nu: we hebben terug volle stadions, iedereen weet wat en wanneer er iets te gebeuren staat en dat zou de foutjes eigenlijk moeten overvleugelen.

Publiciteit

Daaraan vasthangend: de resultaten van de Rode Duivels? Die zijn beter geworden, dat klopt. Maar of het daarmee allemaal verteld is? Dat denken we niet. Dat we nu een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra uitverkocht krijgen, toont dat er aan de basis is gewerkt.

Iedereen Duivel, Tous Ensemble, liefst met de nodige hashtags? In een establishment waar men tien jaar geleden nog van geen computer leek te hebben gehoord, knalde hij er een jeugdige charme tussendoor. En de fans slikten het als zoete broodjes.

Er waait nu - ondanks het moddergooien van de voorbije maanden - globaal genomen echt wel een frisse wind door de bondgebouwen aan de Houba de Strooperlaan. Het is nu aan de opvolger om bij te sturen waar nodig, maar vooral: het goede verder te zetten. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties