Clubicoon Manchester United: 'Spel United is miserabel'

Nick Goetstouwers
| 43 reacties
Clubicoon Manchester United: 'Spel United is miserabel'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Louis Van Gaal krijgt steeds meer kritiek te verduren als coach van Manchester United. Na de veelzeggende kritiek van Martin Keown, ex- verdediger en tegenwoordig analyticus voor Match of the Day, was het nu de beurt aan club-icoon Paul Scholes.

Paul Scholes vindt het voetbal van The Mancunians ‘niet om aan te zien en inspiratieloos’. Zo’n uitspraak is op zijn minst gezegd erg opvallend te noemen. Scholes speelde namelijk 499 competitieduels voor The Red Devils en is daarnaast een goede vriend en zakenpartner van Ryan Giggs, assistent-coach van Van Gaal.

Het spel van United is echt miserabel

Scholes haalt in The Independent zwaar uit naar Van Gaal. ‘De historie van Manchester United is gebouwd op aanvallend voetbal. Als je wedstrijden wil winnen, moet je aanvallen, en als je wil aanvallen moet je risico’s durven nemen. Het is lastig om te zeggen, maar op veel momenten is het spel van United echt miserabel’.

Martin Keown gaat nog een stapje verder. Hij vraagt zich af of Van Gaal ze nog wel allemaal op een rijtje heeft.  ‘Van Gaal graaft een kuil voor zichzelf. De wisselingen van tactiek en spelers, voetballers die steeds op een andere positie moeten lopen. Zo maak je het jezelf moeilijk’.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties