Reactie Heylen weet niet of hij er bij de bekerfinale nog zal bij zijn

Heylen weet niet of hij er bij de bekerfinale nog zal bij zijn
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michaël Heylen stak voor de tweede keer Gent-revelatie Moses Simon in zijn achterzak. Voor de verdediger een opkikker nu hij weet dat er straks wellicht anderen zijn plaats zullen innemen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Zeven matchen op rij in de basis en tien wedstrijden in de Jupiler League, het is meer dan hij verwachtte voor het seizoen. "Eerlijk gezegd wel, want in het begin van het seizoen wou de club al een verdediger bijhalen en in dat geval had ik uitgeleend mogen worden. Zoveel kansen had ik niet verwacht", aldus de verdediger.

Maar met de komst van Rolando en de terugkeer van Nuytinck is de keuze van Hasi centraal redelijk wat gestegen. "Ik neem de coach zeker niks kwalijk. Hij wil zoveel mogelijk keuzes en bij een topploeg is dat nodig. Ik ga zeker de moed niet laten zakken en blijven werken."

Rolando kwam me zeggen dat ik zo niet mocht staan

De bekerfinale is wel ook mee zijn verdienste. "Tuurlijk hoop ik om er bij te zijn, maar ik zal al blij zijn dat ik in de selectie zit. Dat is voor mij ook leerrijk. Een jonge gast moet zijn kansen afwachten. En als je hoort dat de coach lovend over je is, doet dat wel deugd."

Met Rolando heeft hij er alvast ook een leerrijk voorbeeld bij. "Na de match stond ik met de armen in de zij op adem te komen en hij kwam direct naar mij om te zeggen dat ik zo niet moest staan", zei hij vol respect. "Hij heeft heel veel ervaring en zelfs op training kan ik enorm veel van hem leren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties