Celtic en Dinamo moeten vrezen voor sanctie

Celtic en Dinamo moeten vrezen voor sanctie
Foto: © photonews

Slecht nieuws voor onder meer Celtic Glasgow en Dinamo Moskou. Om uiteenlopende redenen riskeren zij gesanctioneerd te worden door de UEFA.

Voor de Schotten dreigt een straf naar aanleiding van de wedstrijd van donderdagavond tegen Inter. Celtic verloor die match, maar zowel spelers als supporters misdroegen zch volgens de Europese voetbalbond. 

De bezoekers kregen zeven gele kaarten en waren absoluut niet te spreken over de prestatie van de scheidsrechter. Vooral Virgil Van Dijk niet, die uitgesloten werd door Kruzlian. Celtic kondigde nu al aan in beroep te gaan tegen een mogelijke straf. 

Financial Fair Play

Ander verhaal voor Dinamo Moskou. De Russen riskeren een sanctie op basis van de Financial Fair Play. Hetzelfde geldt voor stadsgenoot Lokomotiv.

Beter nieuws was er voor heel wat andere ploegen. Zo moeten Liverpool en Sparta Praag zich voorlopig geen zorgen meer maken en werden de procedures tegen Monaco en Lyon stopgezet. Met Hull City, Hapoel Tel Aviv, Ruch Chorzow en Panathinaikos werd een minnelijke schikking getroffen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties