Gorius spreekt over de strijd om PO1 tegen Charleroi

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Gorius spreekt over de strijd om PO1 tegen Charleroi
Foto: © photonews

Iedereen voelt de druk bij Racing Genk in de laatste rechte lijn naar de play-offs. Julien Gorius wil al zijn ervaring in de schaal leggen om de jongeren in het elftal te steunen. Hij gelooft in een goede afloop.

Door Robby Morren

  • Gorius wil de jongeren helpen
  • Genk wil met psychologisch voordeel naar Standard

"Wij hebben een goede mix van ervaren spelers en jongeren. In wedstrijden zoals die tegen Zulte Waregem waar de belangen groot zijn, is die ervaring toch wel belangrijk. Het is zaak om rustig te blijven en te zorgen dat je niet lijdt onder de stress."

"Ik heb met de coach gesproken en hij vertelde dat mijn ervaring belangrijk is in deze groep. Ik probeer het maximum vertrouwen te geven aan mijn jonge ploegmaats."

"Voor ons is het geen vanzelfsprekende situatie. Iedereen verwacht dat Genk play-off 1 haalt, de druk ligt bij ons toch hoger dan bij Charleroi."

Gorius beseft dat de nederlaag tegen Charleroi zwaar kan doorwegen in de eindafrekening. "Daar hadden we die goal op het einde niet mogen incasseren en 1 punt moeten pakken. Ik zeg niet dat we dan nu zeker waren geweest, maar het zou toch een groot verschil hebben gemaakt."

De middenvelder hoopt dit weekend het psychologisch voordeel te pakken. "Als wij kunnen winnen en Charleroi niet, dan zijn wij op de laatste speeldag psychologisch in het voordeel en dat mag je niet onderschatten." Op die laatste speeldag moet Genk naar Standard en ontvangt Charleroi Moeskroen.

Charleroi zal niet zomaar winnen tegen Moeskroen

"Moeskroen speelt nog om play-off 3 te vermijden, dat is ook een wedstrijd die je niet mag onderschatten. Charleroi is niet zomaar gewonnen tegen Moeskroen."

"Er is veel vertrouwen in de groep in een goede afloop. We hebben de afgelopen week heel hard en heel ernstig gewerkt. We pakten 9 op 12 en dat zijn bemoedigende resultaten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties