Analyse Het is stil in Luik. Waarom? Daarom!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 27 reacties
Het is stil in Luik. Waarom? Daarom!
Foto: © photonews

Acht punten... Met andere woorden vier schamele puntjes. Dat is het enige wat Standard momenteel van de leidersplaats houdt. En jawel: het blijft een enorm vreemd gegeven. Maar maken de Luikenaren nog kans op de titel?

Door Cédric De Volder

Standard de Liège: het blijft toch een vreemde eend in de bijt. Het parcours van de Rouches oogt dikwijls als een heroïsche Alpenrit in een vooroorlogse editie van le Tour de France. 

Ook dit seizoen was het regelmatig kermis aan de boorden van de Maas. En dan hebben we het niet over suikerspinnen, grijpertjes en botsauto's. Alhoewel, dat laatste misschien wel. Het vuurwerk, de bommetjes en de subtiele verwijzingen naar films waren wel alomtegenwoordig.

"Maar uiteindelijk is Standard wel opnieuw mee", liet Guy Vandersmissen vorige week nog optekenen in een gesprek met onze redactie. "Eigenlijk kan iedereen de titel nog pakken. RSC Anderlecht en Club Brugge zijn misschien de favoriet, maar de rest staat op een zakdoek bij elkaar."

En het moet gezegd: het is momenteel stil in het normaal zó levendige Luik. Stilte voor de storm? Nee, wij zien het toch eventjes anders. José Riga zet momenteel alle zeilen bij om een oplossing te vinden. Imoh Ezekiel ligt in de lappenmand. En ja, dat is een probleem.

Het was net de Nigeriaan die ervoor had gezorgd dat Standard de voorbije weken kon terugvallen op de automatismen en het spel van vorig seizoen. Het was net de vinnige aanvaller die ervoor had gezorgd dat de weg naar de touwen terug werd gevonden. Het was net Imoh die...

En zo zal geschiedde? 

Roland Duchâtelet droomt natuurlijk van die titel. De excentrieke preses zou op die manier de kritische fans lik op stuk kunnen geven. Maar uiteindelijk kan hij terugvallen op zijn uitspraken van het seizoensbegin. "We moeten eerst en vooral op een Europees ticket mikken." En zo zal geschiedde...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties