Hoeveel goals fabriceerden De Bruyne en Dost nu echt?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Hoeveel goals fabriceerden De Bruyne en Dost nu echt?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren nam Wolfsburg, oftewel Kevin De Bruyne en Bas Dost, het op tegen Inter Milaan. Inter met de billen bloot. De Bruyne in een hoofdrol.

Het lijken wel de nieuwe Džeko en Grafite, een van de meest dodelijke tweetallen uit de Bundesliga-geschiedenis. Wat zij in seizoen ’08-’09 deden, doen De Bruyne en Dost nu. Het enige verschil is dat kampioen worden er ditmaal niet inzit. Maar de tweede plaats, die lijkt verzegeld. 

Džeko en Grafite hielden indertijd een wedstrijdje om de meeste goals. Bij die rosse en die lange liggen de rollen anders. De ene assisteert, en de andere schiet ze binnen. 

Duidelijke cijfers

Ter verduidelijking: Wolfsburg maakte dit seizoen in de Bundesliga, de DFB Pokal en de Europa League samen 78 goals. Dost schoot er daarvan 16 binnen en De Bruyne 13. Samen maakte ze dus 37 procent van de Wolfsburgse doelpunten. 

In assists blinkt De Bruyne dan weer uit, met 21 exemplaren. Dost maakt ze liever zelf, en gaf er dan ook maar 4. Omgerekend hielpen ze dus in 32 procent van de gevallen hun ploegmaats aan een goal. 

Meer dan de helft

De Bruyne en Dost hadden dus een voet in 69 procent van de goals. Eerlijk is eerlijk: veel voorzetten van De Bruyne belandden voor de platvoeten van Dost, waardoor je er nog een percentage van moet nemen. 

Maar toch, niet slecht voor de Lage Landen! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties