Reactie Preud'homme tevreden met winst, maar: "Besiktas is nog steeds favoriet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Preud'homme tevreden met winst, maar: "Besiktas is nog steeds favoriet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won gisteren met 2-1 tegen Besiktas JK. Michel Preud'homme had op voorhand gehoopt om het op 1-0 of 2-0 te houden. "Maar gezien de omstandigheden moeten we tevreden zijn", aldus de Luikenaar.

Cédric De Volder in Brugge

Michel, Club pakte de volle buit én een tegendoelpunt. Hoe kijk je tegen die 2-1 aan? 

"We moeten tevreden zijn dat we hebben gewonnen tegen zo'n sterke tegenstander. Zeker als je in het achterhoofd houdt dat we vlak na de rust op achterstand kwamen. Natuurlijk had ik liever 1-0 of 2-0 op het scorebord zien staan."

Ik kan me voorstellen dat je niet tevreden bent met de manier waarop jullie een doelpunt slikten? 

"We wisten op voorhand dat één actie van één speler bepalend kon zijn. Ik onthoud vooral dat we die acties ook vaak hebben afgestopt. Verder gaven we amper een kans weg."

Je koos na de pauze voor een tweespitsensysteem. Waarom? 

"Ik zag dat Besiktas het enorm lastig had op hoge ballen en stilstaande fases. Daarom koos ik met Tom De Sutter en Obbi Oularé voor twee stevige aanvallers. Pas op: ik heb voor elke wedstrijd zo'n plan B, hoor."

"Eigenlijk was het voor de rust al bijna bingo. Ik weet niet of het doelpunt van Tom De Sutter terecht werd afgekeurd of niet. Wij spelen met onze kwaliteiten. Maar dan moet je ook de kwaliteiten van de tegenstander aanvaarden. En dat werd duidelijk bij het tegendoelpunt."

Eén ding is zeker: het wordt volgende week warm in Istanboel. 

"Die terugwedstrijd wordt een hel. Ik ben zeker dat we daar een doelpunt zullen nodig hebben om door te stoten. Maar we gaan er alleszins voor. We zijn momenteel een mooi verhaal aan het schrijven. En ik hoop dat het nog een tijdje blijft duren."

Ik ben zeker dat we daar een doelpunt nodig hebben om door te stoten

Hoe schat je de kansen op die historische kwartfinale in? 

"Ik denk dat Besiktas nog steeds favoriet is. Bij een 0-0 had ik vijftig-vijftig gezegd. En bij een 1-0 misschien zestig-veertig. (lacht) Al hebben we door onze overwinning natuurlijk wel een beetje krediet in de rugzak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties