Arsenal dicht bij stunt, maar Monaco houdt stand

Arsenal stond vanavond voor de zowat onmogelijke opdracht om een 1-3 nederlaag goed te maken. The Gunners kwamen er cdicht bij, maar Monaco hield stand.

Na een aarzelend begin waren er aanvankelijk weinig doelkansen te noteren. Monaco was wel de betere ploeg, maar kon Ospina niet echt bedreigen. Arsenal kwam beter opzetten en dat leverde tien minuten voor de rust een doelpunt op.

Giroud was de man die Arsenal terug hoop gaf. Nadien kregen Welbeck en opnieuw Giroud nog mogelijkheden om de Londenaren nog op 0-2 te brengen, maar daar slaagden beide heren niet in.

Na de pauze begon Monaco opnieuw goed, maar daarna zakte het verder terug. Invaller Ferreira Carrasco kon zich wel een aantal keer tonen, maar scoren zat er dit keer niet in.

Aan de overkant waren de kansen eerder schaars, maar kregen we wel een doelpunt. In de 79e minuut bracht invaller Ramsey de spanning opnieuw volledig in de wedstrijd.

Even voordien had Walcott al een poging op de paal zien stranden. Het werd bibberen en beven voor Monaco en de Monegasken mochten doelman Subasic danken voor een uitstekende redding op een kopbal van Giroud.

Ook in de vijf minuten extra tijd slaagde Arsenal er niet meer in de verlossende derde treffer te maken. De laatste actie was nog voor Ferreira Carrasco, die zich knap kon doorzetten, maar niet meer kon besluiten.