Barcelona nog maar eens een klasse te sterk voor Manchester City

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Barcelona nog maar eens een klasse te sterk voor Manchester City
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona kwalificeerde zich voor de kwartfinale van de Champions League. Dit ten koste van Manchester City en Vincent Kompany. Dat City de 1-2 thuisnederlaag niet meer goed kon maken, kwam niet als een verrassing.

Na nauwelijks vijf minuten liet Kompany, die sowieso al onder vuur ligt in Engeland, zich al betrappen op een slordigheid. Hij liet zich de bal al te makkelijk ontfutselen en Neymar knalde op de paal. De toon was meteen gezet.

Gratis panna's

Barcelona begonhevig, voor City was het alle hens aan dek. Vooral Messi dicteerde het spel met gemeten passen en bruggetjes alom. Fernandinho liet zich zelfs tot twee maal toe door de benen spelen door zowel Messi als Neymar.

Op het halfuur was het van dat: Messi met een knappe krulpas richting Rakitic. Die kon controleren en lobde de bal mooi over Hart. 1-0 en weg hoop. 

Wanneer Suarez de zwakst voetballende speler in je aanvalshoede is weet je dat het goed zit. De Uruguayaan speelde niet zijn gelukkigste match: hij kon alleen op doel af, maar werkte te slordig af. Zijn poging strandde op de paal. 

Nasri komt goed weg

De frustratie groeide bij The Citizens en Nasri gaf Neymar een rotschop van jewelste. Onbegrijpelijk dat City zonder rood de rust inging. 

Gerechtigheid 

In de tweede helft bleef Barcelona de baas, maar ook City kreeg zijn kans. Aguëro ging neer na een contact komt met Pique en de bal ging op de stip. Ter Stegen speelde echter een sterke wedstrijd en pakte de slecht genomen strafschop van diezelfde Aguero.

Naar het einde van de wedstrijd toe kwam City beter in de match, maar Barcelona bleef erg gevaarlijk. Hart speelde echter een ongelooflijke wedstrij en was niet meer te kloppen, al liet ook de afwerking van Neymar en Suarez te wensen over. 

Het verhaal van Kompany en co in de Champions League is dus alweer over. Volgend jaar hoopt Manchester City alvast op een jaartje Champions League zonder reis richting Barcelona. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties