Een blik in het hoofd van Hasi om zijn opstelling voor zondag te voorspellen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 27 reacties
Een blik in het hoofd van Hasi om zijn opstelling voor zondag te voorspellen
Foto: © SC

Met al die blessures en onzekerheden is het een hele opgave om te voorspellen wie er zondag aan de aftrap zal staan van de bekerfinale. Wij deden voor Anderlecht echter alvast een poging en leggen ook uit waarom.

Door Johan Walckiers

Doel

Silvio Proto is een zekerheid. Daar hoeven we niet over te twijfelen. De kapitein speelt altijd als hij fit is.

Verdediging

Op de rechtsachter beginnen de problemen al. Anthony Vanden Borre zit duidelijk in mindere vorm en met Maxime Colin staat er een degelijk alternatief klaar. Ware het niet dat Vanden Borre zich altijd wel herpakt in topmatchen en als de druk groot is. En Hasi heeft nu eenmaal een boon voor hem.

Centraal is het afwachten of Rolando fit geraakt. Als de Portugees deze week kan meetrainen, vormt hij zo goed als zeker een duo met Olivier Deschacht. In het andere geval staat Michaël Heylen, die de afgelopen maanden punten scoorde, klaar om zijn plaats in te nemen.

Op de linksachter was Fabrice N'Sakala de voorbije weken ook niet onbesproken, maar aangezien Hasi Deschacht centraal zal laten staan, is er geen ander alternatief meer. Zeker in de bekerfinale zal Hasi zijn verdediging niet ineens helemaal overhoop gaan halen.

Middenveld

Dendoncker en Defour zijn zekerheden, Tielemans is dat veel minder. Als Praet helemaal klaar is, zou de 17-jarige publiekslieveling wel eens het kind van de rekening kunnen worden. Indien nodig kan hij in de tweede helft voor verse impulsen komen zorgen in plaats van de Gouden Schoen.

Aanval

Najar kunnen we zeker noteren op rechts, net als Mitrovic in de punt. Daar geen problemen voor Hasi, maar op links moet hij wel eens gaan nadenken. Conte kon alweer niet overtuigen tegen Gent en met Marin heeft hij een nog niet helemaal 100 procent alternatief. Wij nemen de gok en zetten Marin in plaats van de Guineeër.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties