Geen reden tot twijfelen: zoals elke jonge speler had Origi een dip

Tom Stroobants
| 7 reacties
Geen reden tot twijfelen: zoals elke jonge speler had Origi een dip
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Divock Origi doorbrak vorig weekend een maandenlange droogte. Na zes maanden kon hij eindelijk nog eens scoren in de competitie. Herleeft hij net op tijd voor de EK-kwalificatiewedstrijden met de Rode Duivels?

Divock Origi stond maar liefst 19 competitiewedstrijden lang droog. In de thuismatch tegen Rennes van afgelopen zaterdag kwam daar eindelijk verandering in. De Rode Duivel nam alle doelpunten op zich in de 3-0 overwinning. Een daarvan was een elfmeter.

Het moet deugd gedaan hebben voor de 19-jarige aanvaller. Op het WK liet hij in de zomer een onwaarschijnlijke indruk achter. Snel, technisch begaafd, kopbalsterk en scorend vermogen. Het type spits dat elke trainer wel in zijn ploeg zou willen hebben. Liverpool-trainer Brendan Rodgers moest er dan ook niet lang over twijfelen om hem een contract te laten tekenen bij de Engelse topclub.

Rode Duivels

Maar in clubverband loopt het dit seizoen wat minder. Met zijn drie rozen tegen Rennes verdubbelde hij zijn seizoensaantal. Van die zes goals kwamen er twee van op de stip. De ballen vliegen dus niet vlot tegen de netten, maar dat is geen reden om te twijfelen aan de kwaliteiten van de jonge Limburger. Origi heeft nog heel wat progressiemarge en zal zeker nog groeien.

Morgen maakt bondscoach Marc Wilmots zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiematchen tegen Cyprus en Israël. Benieuwd of Origi erbij zal zijn. Als we kijken naar de meerwaarde die hij al gebracht heeft bij de nationale ploeg, moeten wij er alvast niet te lang over nadenken. Maar de concurrentie voorin is natuurlijk niet te onderschatten, de plaatsen zijn duur. Zeer duur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties