De afstand met Nederland wordt kleiner en kleiner

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De afstand met Nederland wordt kleiner en kleiner
Foto: © Photonews

Dankzij het succes van de Belgische ploegen in de Europa én Champions League, verkleinen we steeds meer de voorsprong op Nederland in de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Momenteel staat ons land op een 10e plek.

Door Bart Ver Elst

Club Brugge deed gisteren niet enkel voor zichzelf een goede zaak, maar ook voor ons land wat betreft de coëfficiënt. Ons land nadert nu nog meer op onze noorderburen, die niets meer kunnen verdienen dit seizoen.

Sinds gisteren zijn alle Nederlandse teams uitgeschakeld (Ajax verloor van Dnipro), dus kan het nog mooier worden als Club opnieuw doorgaat. Nederland is voorlopig 9e in deze lijst en startte dit seizoen met een voorsprong van ongeveer 7.000 punten op België.

Voorsprong op Nederland serieus verkleind

Momenteel is de voorsprong gezakt tot onder de 4000 punten en deze kan dus nog verkleind worden indien Club nog een ronde (of rondes) verder doorstoot in de Europa League. Nummer 11 en 12, respectievelijk Zwitserland en Turkije, zijn op veilige afstand van ons land.

Beide landen hebben ook geen ploegen meer over in Europa, dus daar hoeft België zich geen zorgen over te maken. Ook Nederland hoeft nog niets te vrezen, want de eerste 12 plaatsen zorgen voor een rechtstreeks ticket voor de Champions League.

We doen beter dan Portugal

België haalde dit seizoen al 9.400 punten en doet daarmee beter dan Oekraïne, dat met Dynamo Kiev en Dnipro nog steeds in de running 8.500 punten scoort. We doen zelfs beter dan nummer 5 Portugal, dat enkel Porto nog in de CL heeft.

Het is van het seizoen 2011-2012 geleden dat ons land in de buurt kwam van zoveel punten. Dat seizoen haalden we 10.100 punten. Laten we hopen dat Club Brugge zijn zegereeks kan verderzetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties