Dit is volgens jullie de meest memorabele Club - Anderlecht van deze eeuw!
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 19 reacties
Dit is volgens jullie de meest memorabele Club - Anderlecht van deze eeuw!
Foto: © photonews

In aanloop naar de bekerfinale tussen Club Brugge en Anderlecht gingen we deze week op zoek naar jouw meest memorabele confrontatie sinds de eeuwwisseling. Jullie stemmen gingen op overtuigende wijze naar deze blauw-zwarte en paars-witte glansprestatie.

Club Brugge

De overtuigende 4-0 uit september 2013 kwam als duidelijke winnaar uit de trekking. Maar liefst 36,28 procent van de Club-fans kozen voor de pandoering die Simons, Lestienne (2x) en Fatai de aartsrivaal aansmeerden.

De kampioenenmatch (2-2) van tien jaar geleden volgt op een fraaie tweede plaats. De derde plek op het podium wordt ingenomen door de beruchte 2-1 uit 2002.

De clash - die bol stond van de overtredingen - ging de geschiedenisboeken in door de drie rode kaarten die ref Frank De Bleeckere uitdeelde aan Birger Maertens, Glen De Boeck en Nenad Jestrovic.

RSC Anderlecht

Ook de Anderelcht-fans houden wel van een klinkende zege. Zo kiezen zij resoluut (33,63%) voor de 6-1 waarmee de Brusselaars hun rivaal op Wapenstilstand 2012 weer naar Brugge stuurden. De amper 18-jarige Dennis Praet etaleerde toen al waarom hij zich ooit tot Gouden Schoen zou kronen.

De tweede plek is voor de owngoal van Thomas Meunier die de recordkampioen vorig seizoen weer in de titelrace bracht. De kampioenenmatch in het hol van de leeuw in 2010 krijgt een waardige vermelding op drie. (DG)

Welke confrontatie blijft jou het meest bij?

5%
34%
4%
1%
4%
36%
3%
8%
0%
6%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties