Analyse Waarom 6 op 6 absoluut nodig is voor onze Rode Duivels

Waarom 6 op 6 absoluut nodig is voor onze Rode Duivels
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cyprus en Israël. Zo heten de opdrachten die we binnen dit en een week achter de rug hebben. En het moge duidelijk zijn: een 6 op 6 is eigenlijk een noodzaak. Waarom? Daarom!

Door Aernout Van Lindt

  • Status

We hebben sinds de kwartfinale op het WK in Brazilië, door onze reekshoofdenstatus op dat WK en door onze vierde plek op de FIFA-wereldranglijst een nieuw verworven status. Cyprus en Israël zijn daarmee vergeleken eigenlijk nietig.

"We mogen onszelf de druk opleggen om beide matchen te winnen. We zijn dat aan onze status en aan onze fans verplicht", was Toby Alderweireld daarover al duidelijk. Nieuw puntenverlies kan niet op het blazoen.

  • Vertrouwen

Je wil in juni en in het najaar niet met de rug tegen de muur staan, dus is het belangrijk voor het vertrouwen om nu uit te pakken met een 6 op 6. Bovendien kan dat vertrouwen diverse spelers ook helpen in hun strijd richting titels in hun respectievelijke competities.

Ook moet er terug vertrouwen komen in de eigen groep, na toch wat mindere prestaties. Of zoals Marouane Fellaini het al uitlegde in Neerpede: "De prestaties van de voorbije matchen waren niet goed, het moet dus beter."

  • Ranking

Op de FIFA-wereldranglijst kunnen we mits een 6 op 6 alweer geschiedenis schrijven en op en over Colombia naar plek 3 springen. Daar tekent iedereen op voorhand al wat voor, maar nieuw puntenverlies is dan uit den boze.

  • Het verleden

België is er al sinds het EK 2000 in eigen land niet meer bijgeweest op een EK. De laatste keer dat het lukte om zich echt te kwalificeren was in 1984, toen het EK ook al in Frankrijk was.

Hoog tijd om er dus eindelijk nog eens bij te zijn. Het verleden leert dat je met een 11 op 15 in je eerste vijf wedstrijden altijd in de top-2 terechtkomt, iets wat met minder punten lang niet altijd het geval was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties