Daal vond zijn plek: "Bij een club die bestaat dankzij de liefde van de fans"

Daal vond zijn plek: "Bij een club die bestaat dankzij de liefde van de fans"
Foto: © SC

Dyron Daal heeft zijn stempel gedrukt op de kampioenenmatch van Beerschot- Wilrijk. Met een goal in de eerste vijf minuten effende hij het pad. En de avonturier is niet van plan direct te vertrekken, want hij heeft zijn hart verloren in het Kiel.

Johan Walckiers in Antwerpen

"Ik had het niet verwacht, maar dat maakt het nog schittender!", lachte Daal met een pintje in de hand. "Stiekem was ik bij de rust toch gaan vragen naar de tussenstand in Hades-Pelt. Toen ik hoorde dat het nog 0-0 was, dacht ik dat het voor volgende week zou zijn."

Dit kan toch niet vervelen?

Ondertussen had Beerschot-Wilrijk zelf de klus wel al geklaard in het openingskwartier. "We wilden scherp beginnen en in dat openingskwartier waren we onklopbaar", vond hij. "Die match in Lyra zat nog in ons achterhoofd. Daar hebben ze alles gedaan om niet te voetballen."

Maar Daal stak daar dus een stokje voor. En de man die al heel wat clubs versleet, groeit mee met de fusieclub. "Kijk, ik ben iemand die zich snel gaat vervelen. Maar dit... Dit kan toch niet vervelen", zei hij wijzend naar de duizenden fans die op het veld een legendarisch feestje bouwden.

Ik krijg nog aanbiedingen uit tweede

"Wat mij zo aantrekt? Dit is dé club van het volk. Ze bestaat enkel door de liefde van de supporters. Waar heb je nog zo'n sfeer? Wij gaan er voor op het veld zoals de supporters er voor gaan op de tribune. Ik wist zelfs niet dat Hades voorstond, want de fans waren al heel de match een helse sfeer aan het maken. Ik hoorde het verschil zelfs niet."

Maar tot waar kan Daal meegroeien met de club. "Kijk, ik krijg nog aanbiedingen vanuit tweede, dat wil ook iets zeggen. En ik doe er nu nog niet alles voor. Als ik hoger wil meedraaien, zal ik naar de gym moeten en bijtrainen enzo. Maar daar ben ik klaar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties