Met deze vijf tips loopt Club Brugge niet in een Oekraïense val

Met deze vijf tips loopt Club Brugge niet in een Oekraïense val
Foto: © Photonews

Vanavond komt het illustere Dnipro Dnipropetrovsk op bezoek in het Jan Breydelstadion. Iedereen kent de Oekraïense subtopper door de onuitspreekbare naam, maar daar eindigt het verhaal ook. En net daarom wil onze redactie Club Brugge een handje helpen. Hoe loopt blauw-zwart niet in de val?

Door Cédric De Volder

Tip 1: Onderschat die verdomde Oekraïeners niet

Daar zorgt Michel Preud'homme hoogstpersoonlijk voor. De Luikenaar begon zijn persbabbel gisteren met het ophemelen van Dnipro. Waarom? "Ik las daags na de loting dat de halve finale voor Club Brugge open ligt", sneerde de oefenmeester. Wat als je Dnipro wel onderschat? Vraag dat maar eens na in Amsterdam.

Tip 2: Druk het gaspedaal vanaf minuut één in

Bij het analyseren van enkele wedstrijden van Dnipro kwamen we tot de volgende vaststelling: de Oekraïeners hebben het lastig tegen ploegen die plankgas beginnen. Enig probleem: ook blauw-zwart beschikt over een dieselmotor. "Ik ben telkens blij als het eerste kwartier achter de rug is", aldus Preud'homme.

Tip 3: Kom vooral niet op achterstand

Dit is een enorm belangrijk puntje. De verdediging van Dnipro staat als een huis. Het is ongelooflijk moeilijk om een barstje te vinden in het gewapende beton. Met andere woorden: een achterstand kan meteen dodelijk zijn. Al is het voor Club ook simpelweg belangrijk om geen tegendoelpunt te slikken op Olympia.

Tip 4: Leg Yevhen Konoplyanka aan banden

We kennen de man niet, maar zijn naam past alleszins bij die van zijn club. De 43-voudig Oekraïens international - voor de volledigheid: hij komt liefst van op de linkerkant - is dé smaakmaker van Dnipro. Hij staat niet voor niets in de belangstelling van onder meer AS Roma, Manchester United en Paris Saint-Germain.

Tip 5: Heb geduld, heel veel geduld

Geduld is een schone deugd. Die leuze geldt vanavond zeker en vast. Ook Frank de Boer waarschuwde Club Brugge voor Dnipro. "Hun tegenaanvallen zijn levensgevaarlijk", aldus de coach van Ajax. Met andere woorden: een spektakelrijke wedstrijd hoeven we vanavond niet te verwachten. Als Club maar wint...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties