Kums vol lof over Vanhaezebrouck: "Beter dan Leekens en Van Basten"

bart ver elst
| 3 reacties
Kums vol lof over Vanhaezebrouck: "Beter dan Leekens en Van Basten"
Foto: © photonews

AA Gent staat momenteel fier aan de leiding in play-off 1. En dat succes schrijft middenvelder Sven Kums helemaal toe aan coach Hein Vanhaezebrouck. "Wat Hein hier heeft neergezet, dat is knap", aldus de Gent-speler.

"Toen Hein me vorig jaar belde had ik het gevoel dat dit een mooi project ging worden, waar ik deel wou van uitmaken. Wat hij hier heeft neergezet is knap, al verrast het me niet. Het is de verdienste van de coach en zijn staf dat zoveel spelers zich ontwikkeld hebben", zegt Kums. 

"Er heerste bij mij weinig twijfel dat we play-off 1 zouden halen, maar als je me had gezegd dat we op 4 speeldagen van het einde eerste zouden staan, dan had ik gezegd: 'Dat wil ik nog wel eens zien '", aldus de middenvelder.

Hij is een perfectionist

En Kums maakt de vergelijking met andere trainers: "Ik werkte samen met Dury, Leekens, Van Basten en Jans, maar Hein is de beste coach die ik ooit heb gehad. Hij is een perfectionist en nog meer gedreven als die andere coaches, die ook goed waren."

"Ik heb ontzettend veel bijgeleerd van Hein. Hij is tactisch bijzonder sterk. Er steekt ontzettend veel tijd in zijn tactische analyses, wat al wel eens vermoeiend kan zijn, maar we weten dat het ongelofelijk belangrijk is", besluit de Gent-speler in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties