Drastisch: Duitse club gooit twee spelers buiten na nederlaag

De Wit Bram
| 13 reacties
Drastisch: Duitse club gooit twee spelers buiten na nederlaag
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schalke 04 verloor dit weekend op het veld van middenmoter FC Keulen en dat heeft verregaande gevolgen voor twee spelers van 'Die Königsblauen'. De contracten van de Ghanees Kevin-Prince Boateng en de Duitse aanvaller Sidney Sam werden met onmiddellijke ingang ontbonden.

Algemeen directeur Horst Heldt had de maatregel al aangekondigd na de 2-0 nederlaag afgelopen weekend. “Wanneer iemand niet bereid is om het te maken dan haalt hij de volgende training niet meer”, zo zei hij zondag.

Ook de Duitse middenvelder Marco Höger kreeg een straf opgelegd. Hij wordt geschorst en zal komende speeldag niet in de selectie zitten. Opvallend, aangezien Höger al het merendeel van de wedstrijden speelde en ook Boateng en Sam stonden dit seizoen regelmatig in de basis.

1 zege uit 8 wedstrijden

Schalke 04 zit volop in de strijd om een Europees ticket en voelt met slechts 1 zege uit haar laatste 8 wedstrijden de hete adem van Dortmund en Werder Bremen in haar nek. Met wedstrijden tegen degradatiekandidaten SC Paderborn en Hamburger SV heeft de ploeg wel nog alles in eigen handen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties