Toekomst Lierse oogt rooskleurig: "Er is een overaanbod aan talent"

De Wit Bram
| 0 reacties
Toekomst Lierse oogt rooskleurig: "Er is een overaanbod aan talent"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandag gingen de beloften van Lierse met 1-3 winnen op het veld van Zulte Waregem en kroonden zich zo tot kampioen. Herman Helleputte, jeugdcoördinator van de bovenbouw bij de geel-zwarte voetbalclub, geeft zijn kijk op het succesverhaal van de Lierse belofteploeg.

Over de verklaring voor de titel moet Helleputte niet lang nadenken: “Ik denk dat onze belofteploeg, zoals je ook ziet bij de 1e ploeg, op voetbaltechnisch vlak er bovenuit steekt dit seizoen. Dat is zeker het sterke punt geweest van deze ploeg.”

Mooi en verzorgd voetbal is belangrijk, maar dat moet toch gekoppeld worden aan efficiëntie? “Dat klopt”, zo vertelt de ex-trainer van Lierse en Westerlo, “maar dit jaar hadden we met Iliess Bruylandts (19) een echte sluipschutter in onze rangen. Hij vindt heel gemakkelijk de weg naar doel.”

Collectieve prestatie

Toch wil Helleputte er niemand uitpikken. “Dit seizoen was een collectief succesverhaal. Ik kan geen 3 of 4 sterkhouders opnoemen, de jongens hebben stuk voor stuk hun steentje bijgedragen aan deze titel.”

Zo’n titel kan wel eens de aandacht trekken van andere ploegen. Toch vreest Helleputte geen leegloop. “Het kan natuurlijk altijd dat jongens vertrekken, maar de meesten van hen liggen onder contract. Ik ben er dan ook gerust in dat we deze groep bijeen kunnen houden.”

Niet het moment om te experimenteren

Met jongens als Kasmi en El Messaoudi, allebei nog maar 19 jaar, loopt er ook in de A-kern heel wat jong talent rond. “Inderdaad, er zitten heel wat spelers in onze A-kern die ook nog met de beloften zouden kunnen meedoen. Je kan stellen dat er op dit moment een overaanbod aan talent is.”  

Helleputte schat de Lierse kampioenen hoog in. “Ik ben zeker dat er bij de belofteploeg enkele jongens rondlopen die vlot kunnen meedraaien in de 1e ploeg. Enkel is het nu, in volle strijd om degradatie te vermijden, niet het moment om te experimenteren natuurlijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties