Dit zijn de beste buitenlandse transfers van het voorbije seizoen!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Dit zijn de beste buitenlandse transfers van het voorbije seizoen!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbaljaargang 2014-2015 is op de finale van de Champions League na helemaal achter de rug. Naar goede gewoonte blikt Voetbalkrant.com even terug op het voorbije seizoen. Wij gingen voor u na welke buitenlandse transfers een schot in de roos bleken.

Door Timothy Collard

Thibaut Courtois (Chelsea)

Op zich niet echt een transfer, omdat onze landgenoot reeds op de loonlijst van Chelsea stond. Maar toch… Na een succesvolle uitleenbeurt aan Atlético Madrid keerde Courtois langs de grote poort terug naar Stamford Bridge en hij veroverde meteen de Engelse titel. Hij bleek dus een échte versterking voor José Mourinho.

Cesc Fabregas & Diego Costa (Chelsea)

Twee échte transfers van Mourinho dan. Fabregas bleek de missing link op het middenveld van The Blues, terwijl Costa de Londense topclub dan weer van doelpunten moest voorzien. Beide heren waren énorm belangrijk voor Chelsea.

Robert Lewandowski (Bayern München)

Dit is misschien wel de allerbeste transfer van het afgelopen seizoen. Lewa scoorde 17 goals en gaf 5 assists in de Bundesliga, maar we doelen niet op zijn statistieken. Wél op zijn transferprijs. Bayern München haalde hem namelijk transfervrij op bij Borussia Dortmund.

Luis Suarez (FC Barcelona)

Over naar Spanje dan, waar FC Barcelona afgelopen zomer de geldbeugel opentrok voor Luis Suarez. Iemand die het competitiebegin zou missen omwille van een schorsing na een bijtincident. Maar Suarez knokte terug en werd onmisbaar. De Uruguayaan scoorde in alle competities samen 24 goals.

James Rodriguez (Real Madrid)

Maar ook Real Madrid investeerde iets minder dan een jaar geleden in nieuw spelersmateriaal. James Rodriguez kwam over van AS Monaco en groeide al snel uit tot een onmisbare schakel. Dat werd pas écht duidelijk toen de Colombiaan geblesseerd uitviel en de Koninklijke het moeilijk kreeg.

Antoine Griezmann (Atlético Madrid)

Maar zowel Barça als Real greep afgelopen zomer naast een niet te missen speler. Griezmann verruilde Real Sociedad voor Atlético Madrid en dit jaar maakte hij écht naam. De beweeglijke en technisch vaardige Fransman scoorde in alle competities samen 25 treffers.

Alexis Sanchez (Arsenal)

We moeten natuurlijk nog even terug naar Engeland, want om de prestaties van ene Alexis Sanchez kunnen we niet heen. De Chileen ontpopte zich quasi meteen tot dé absolute vedette bij Arsenal en net als Griezmann klokte hij af op 25 doelpunten.

Alvaro Morata (Juventus)

We gaan ook nog eens langs in Italië, waar Juventus opnieuw de primus van de klas was. Het kocht afgelopen zomer slim en gericht in. Morata stond nu en dan in de schaduw van Carlos Tévez, maar de Spanjaard scoorde enkele belangrijke goals.

Luuk De Jong (PSV)

Bij onze noorderburen bleek de transfer van De Jong dan weer een schot in de roos. Na twee tegenvallende jaren bij Mönchengladbach en één rotjaar bij Newcastle greep de aanvaller zijn kans bij PSV met beide handen. Met zijn 20 goals had hij een ruim aandeel in de titel van Eindhovense club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties