Deze derdeklasser moet niet onderdoen voor Belgische topclubs

De Wit Bram
| 4 reacties
Deze derdeklasser moet niet onderdoen voor Belgische topclubs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen zit erop en binnenkort vertrekken verschillende clubs uit de Jupiler Pro League op stage naar het buitenland. Anderlecht, Club Brugge, Standard en vele andere Belgische ploegen zoeken dan andere oorden op. Niet alleen eersteklassers gaan op buitenlandse stage, zo blijkt.

Ook Vigor Wuitens Hamme, dat afgelopen seizoen op een 8e plek eindigde in de derde klasse A, vertrekt in juli op stage naar Barcelona. Manager van de club Daniël De Paepe licht toe: “Dat is een initiatief geweest van onze trainer, Karel Fraeye. De spelers financieren de stage zelf trouwens.”

Dat Barcelona als eindbestemming werd gekozen, is niet toevallig. De Paepe: “Fraeye zit al lang in de voetbalwereld. Hij was onder meer hulptrainer van José Riga bij Charlton Athletic. Ook nu werkt hij nog als voetbaladviseur voor Roland Duchâtelet. Zo heeft hij een uitgebreid netwerk aan contacten.”

Coach Fraeye zelf nuanceert zijn rol. “Het voorstel kwam van onze twee kapiteins, Olivier Speltdooren, (de schoonbroer van Laurens De Bock, red.), en Jan Criel. Deze spelersgroep hing afgelopen seizoen enorm aan elkaar vast, dat heeft ons ook punten opgeleverd trouwens.”

“Met deze stage wil ik de nieuwe jongens laten integreren in de groep. Het is belangrijk dat iedereen elkaar leert kennen en zijn plaats vindt in de groep. Alleen zo is het ook mogelijk elkaar bij te sturen en beter te worden”, aldus de oefenmeester van Hamme.

Verrassingsactiviteiten

Fraeye is ook tevreden met de zin voor initiatief bij zijn spelers. “De spelers hebben zelf een minivoetbaltornooitje georganiseerd, de Wuitens Cup, met daarbij een barbecue en een fuif in ons stadion, dat helemaal vol zat. Met de opbrengst daarvan wordt de stage ook betaald.”

Wat er precies allemaal gepland staat, wil Fraeye niet verklappen. “Er zal natuurlijk elke dag getraind worden. Daarnaast staan er nog enkele verrassingsactiviteiten gepland, die ik, uiteraard, hier niet zal meedelen (lacht). Ook de spelers hebben zelf enkele activiteiten ineen gebokst.”

Uniek

Een derdeklasser die in de voorbereiding naar Spanje trekt, het is eens iets anders. “Ja, Ik denk dat wij de enige ploeg zijn op dit niveau die zo’n uitstap gepland heeft. Bovendien gaan alle 23 A-kernspelers mee, plus nog eens de hele staf, zo’n 7 man. Dat is uniek”, zo besluit Fraeye.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties