Franse spitsen top in de wereld, Belgen doen niet veel onder
Tom Stroobants
| 4 reacties
Franse spitsen top in de wereld, Belgen doen niet veel onder
Foto: © photonews

Ze liggen niet voor het oprapen, maar een echte goeie nummer 9 wil elke trainer in zijn ploeg. Toch hebben we er bij de Rode Duivels enkele rondlopen. Bij Frankrijk, de komende tegenstander van België, moeten ze zelfs enkele doelpuntenmachines thuis laten.

Door Tom Stroobants

De Franse spitsen deden het dit seizoen uitstekend. Als we Gameiro en Rémy er zelfs nog niet bijnemen, blijven nog steeds 4 diepe spitsen over: Benzema, Giroud, Gignac en Lacazette. Samen troffen zij dit seizoen 95 keer raak, wat een mooi gemiddelde oplevert van bijna 25 doelpunten per man. Geen enkel Europees land doet beter.

Laten we onze vier spitsen er eens bijnemen. Benteke, Lukaku, Origi en Batshuayi scoorden samen 55 goals. Een mooi resultaat natuurlijk, maar toch nog iets minder dan de Fransen. De gemiddelde leeftijd van onze jongens ligt met 21,75 jaar dan ook een stuk lager dan de 27 jaar van de Fransen.

Frankrijk weet dus hoe het echte spitsen, die kunnen voetballen én scoren, moet opleiden.Er liep enkele jaren geleden nog ééntje rond, een zekere Henry. De Rode Duivels lijken voor de toekomst alvast safe te zitten voor de positie 9, zeker als de jongens zo blijven presteren.

De kans is zeer groot dat één van deze spitsen zondag op het scorebord zal staan. Al is Batshuayi er niet bij en ontbreken bij ploegmaat Gignac en Benzema bij 'Les Bleus'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21570 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties