Jonge Brugse doelman: "Het kan snel gaan. Kijk maar naar Courtois"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Jonge Brugse doelman: "Het kan snel gaan. Kijk maar naar Courtois"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Mathew Ryan keert eerstdaags terug op het trainingsveld bij Club Brugge, maar de voorbije weken ving blauw-zwart de afwezigheid van zijn eerste doelman op met onder meer Jens Teunckens.

De amper 17-jarige doelman trok met de troepen van Michel Preud’homme mee op zomerstage en beleefde de tijd van zijn leven. “De vergaarde ervaring de afgelopen drie weken is voor mij onbetaalbaar", zegt Teunckens op de webstek van Club.

“Het zal me bij mijn verdere ontwikkeling zonder enige twijfel ten goede komen. Ik ben nog jong. Ik sta onderaan de ladder, hoe groot de waardering bij Club én de nationale ploeg voor mijn prestaties bij Club ook is.”

"De ambitie is er om in België tot een basiskeeper uit te groeien"

Het Brugse talent kijkt toch al even vooruit naar de toekomst. “Hoe mijn loopbaan zich voorts zal ontwikkelen, is voor mij vandaag een raadsel. De ambitie is er alleszins om in België tot een basiskeeper uit te groeien.”

“Ik weet dat het snel kan gaan. Thibaut Courtois is in dit verband een uitstekend voorbeeld, maar de Limburger is natuurlijk op alle vlakken een doelman buiten categorie", besluit Teunckens.

Enkele maanden terug was Teunckens ook nog actief voor België op het EK U17. Met dank aan BelgianFootball kunnen we u ook een voorstelling van de jonge doelmannen op dat EK meegeven:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties