Beerschot-Wilrijk vertrekt vrijdag op stage: Een round-up en vooruitblik!

Geoffrey Rockele
| 18 reacties
Beerschot-Wilrijk vertrekt vrijdag op stage: Een round-up en vooruitblik!
Foto: © Photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk won afgelopen weekend de eerste oefenpot van het seizoen makkelijk met 0-8 tegen Nielse. Ongeveer een maand voor de competitiestart blikken we samen met trainer Urbain Spaenhoven vooruit op de komende weken en maanden.

Over de transfers is de coach alvast tevreden. “Met het aantrekken van Mike Smet en Ratko Vansimpsen de voorbije week is ons huiswerk rond. De meeste van de nieuwe spelers kenden we al. Op het gebied van mentaliteit en instelling weet elke speler wat hem te doen staat”, vertelt hij aan Voetbalkrant.com

“We hebben spelers gezocht die op de kleine ruimte toch creativiteit kunnen brengen zoals Geudens, Losada en Hmouda. We hebben in elke linie een meerwaarde ten opzichte van vorig seizoen. Dus dat is een teken dat we goed gewerkt hebben.”

Geen spelletjes

Vrijdag vertrekt de club op stage naar Nederland. “We trainen daar drie à vier dagen twee keer per dag. Aan spelletjes spelen doe ik niet mee. Op een trainingskamp moet er op een  leuke maar functionele manier gewerkt worden. We gaan het systeem en de conditie nog wat aanscherpen.”

Capellen en dan maand zonder thuismatch

Wanneer de stage en de oefenwedstrijden afgerond zijn mag Beerschot-Wilrijk zich opmaken voor een stevig seizoensbegin op 12 augustus tegen Capellen. De volgende thuismatch is pas een maand later, ook een mooie affichte: Berchem Sport.

“Thuis beginnen tegen Capellen is leuk, dat is meteen een mooie challenge. Maar daarna spelen we drie keer na elkaar uit en dat is vrij ongewoon denk ik. Met de rustweek erbij spelen we vier keer na elkaar geen thuismatch. Voor de supporters is dat jammer.”

Aanvallen

Spaenhoven is ook dit seizoen van plan om offensief voor de dag te komen. “Onze supporters komen voor aanvallend spektakelvoetbal, ze willen iets zien. Wij proberen om naar het hart van onze fans te voetballen. In ons project is dat het belangrijkste: de supporters.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties