KV Oostende start met veel verwachtingen: "Maar met een zevende plaats zou ik misschien tevreden zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
KV Oostende start met veel verwachtingen: "Maar met een zevende plaats zou ik misschien tevreden zijn"
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Naar jaarlijkse gewoonte maakten we ook dit jaar voor de start van de competitie een prognose van waar volgens ons de ploegen zullen eindigen aan het eind van de competitie. Wij zetten KV Oostende op een achtste plaats, maar wat denkt men in het Albertpark zelf?

Door Cédric De Volder

KV Oostende - en dan vooral Marc Coucke - stak de ambities van KV Oostende niet onder stoelen of  banken. Met de komst van onder anderen David Rozehnal, Joseph Akpala en Gohi Bi Cyriac droomt de excentrieke voorzitter op een stunt.

"Maar ik wil vooral beter doen dan vorig seizoen", verwijst Yves Vanderhaeghe naar de tiende stek van Fred Vanderbiest. "Het is de bedoeling om meer punten (vorig seizoen waren het er 38, nvdr.) te halen, beter voetbal te brengen en regelmatige prestaties op de mat te leggen."

De nieuwe coach van the Kustboys durft echter niet van PO1 te spreken. "Ik zou misschien tevreden kunnen zijn met een zevende plaats. Al is dat natuurlijk geen ideaal scenario. (lacht) Een vergelijking met vorig seizoen? Nee, toen was ik hier niet."

En wat denken de fans?

Patrick Carrewijn van de Supportersfederatie van KVO volgt alvast de redenering van de coach. "Mijn hart hoopt natuurlijk op PO1, maar we moeten realistisch zijn. Er zijn veel nieuwe spelers en dan is er een aanpassingsperiode nodig. Ik gok dan ook op een plaats in de linkerkolom."

De fan denkt vooral dat Andile Jali dit seizoen zal ontploffen. "Iedereen spreekt over jongens als Cyriac, maar ik geloof daar niet altijd in. Die jongen zat op een dood spoor bij RSC Anderlecht en komt gewoon naar Oostende om zijn carrière te herlanceren."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties