Interview Neto categoriek: "Een herhaling van Westerlo kan niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Neto categoriek: "Een herhaling van Westerlo kan niet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Renato Neto moest net als de rest van AA Gent de wonden likken na de wanprestatie tegen Westerlo, maar kan vanavond met zijn maats revanche nemen tegen Racing Genk. Na een half gemiste voorbereiding staat de middenvelder opnieuw op scherp.

Door Sander De Graeve

"Zoiets mag ons niet meer overkomen, echt niet", aldus Neto wanneer we vragen naar de wanprestatie op Westerlo. "Het was gewoonweg niet goed genoeg. Waar het aan lag? Ik heb er echt geen verklaring voor", gaf de middenvelder eerlijk aan.

De coach had gelijk

Coach Vanhaezebrouck liet zich erg scherp uit na de partij. "De coach had gelijk, hij weet dat we beter kunnen dan wat we toen lieten zien. Vorig jaar speelden we steeds goed en dat willen we blijven doen. Zo'n match kan echt niet meer."

Op training reageerden de spelers haast even scherp. "Toch was er geen verschil met de trainingsweek voor Westerlo. Iedereen was toen ook gefocust. Dat maakt het nog vreemder dat we daar zo slecht voor de dag kwamen."

Verwacht geen tien goals van mij

Neto was vorig seizoen één van de sterkhouders bij Gent. Hij scoorde een pak goals. "Verwacht nu geen tien goals van mij dit seizoen. Je gaat me ook nooit een doelstelling in die richting horen uitspreken. Dat ze me meer in de gaten gaan houden op corners? Dat kan", lacht de Braziliaan.

Wie zeker zijn kwaliteiten kent, is Peter Balette. Vroeger bij Gent, nu bij Genk. "Ah, mr. Peter. Het zal goed zijn om hem terug te zien. We missen hem hier, hij was degene die onze biljartcompetitie opstarte. Ik weet niet wat hij hen gaat zeggen over onze kwaliteiten."

Tegen Racing Genk is hij vooral op zijn hoede voor Igor De Camargo. "Hij is énorm efficient, hé. Niet veel spitsen verwachten die deviatie nog (bij zijn eerste goal vorige week, red.), maar hij stond er. Plus ze hebben Thomas Buffel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties