Landgenoten bij de Spurs kunnen zich (nog) niet onderscheiden

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Landgenoten bij de Spurs kunnen zich (nog) niet onderscheiden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nooit eerder verschenen vier Belgen in één team aan de start van een Premier League-duel. En dus keken we met argusogen naar de prestatie van Alderweireld, Vertonghen, Dembélé en Chadli in de opener tussen Manchester United en Tottenham Hotspur.

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen

Het centrale duo heerste samen met de negen andere Spurs tot aan de 1-0. Nadien sloop er onzekerheid in het spel van Alderweireld en Vertonghen met een paar keer mistasten tot gevolg.

Sterke Jan kreeg een geel karton onder de neus geschoven na een fout op Mata. In de tweede periode probeerde Mega Toby met enkele gemeten lange ballen zijn voorspelers in stelling te brengen.

Moussa Dembélé

Speelde voor rust in zijn gekende stijl. Eén keer goed de diepte ingestuurd, maar onterecht afgevlagd. Voorts een onopvallende passage. Met het laatste kwart in zicht naar de kant gehaald voor Lamela.

Nacer Chadli

Een paar keer nadrukkelijk actie ondernomen in het begin van de partij. Deemsterde in het vervolg van de eerste helft weg. Maakte na de pauze kennis met een ingreep van debutant Schweinsteiger die terecht geel kreeg. In de slotminuten een aantal keren goed de achterlijn gehaald, maar zonder vervolg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties