Reactie Bruzzese hoopt Bolat op de bank te houden: "Het is logisch dat ik tijd nodig heb"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Bruzzese hoopt Bolat op de bank te houden: "Het is logisch dat ik tijd nodig heb"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sébastien Bruzzese pakte gisteren op Mambourg zijn derde clean sheet op rij. De (bedoelde) invallersdoelman tankt steeds meer vertrouwen en durft zelfs te hopen op een vaste stek tussen de blauw-zwarte palen. "Het gaat steeds beter."

Cédric De Volder in Charleroi

Er kwam de eerste wedstrijden nochtans kritiek op de prestaties van Sébastien Bruzzese. De voormalige doelman van onder meer RSC Anderlecht en Zulte Waregem maakte niet altijd een even zekere indruk. Al werd hij natuurlijk wel vergeleken met ene Mathew Ryan.

"Ik voelde aanvankelijk enorm veel druk", bekent ook Bruzzese zelf na het scoreloos gelijkspel bij Sporting Charleroi. "Ik heb de voorbije seizoenen weinig gespeeld, hé. Het is dus logisch dat ik tijd nodig heb. Maar het gaat steeds beter."

Club Brugge haalde ook Sinan Bolat er nog bij. Al blijft het natuurlijk de vraag wanneer de (geblesseerde) Turk tussen de palen zal staan. "Deze nieuwe clean sheet geeft me alleszins vertrouwen", knipoogt Bruzzese.

"Een doelman bij een topclub heeft weinig werk op te knappen", besluit hij. "Een speler mag eens vijf minuutjes indommelen, maar dat kan op mijn positie niet. Ik moet klaar zijn voor die ene bal."

Ik moet klaar zijn voor die ene bal

Ook Michel Preud'homme had overigens nog lovende woorden voor zijn sluitstuk. "Sébastien was gisteren enorm belangrijk voor ons. Hij heeft mee voor het punt gezorgd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties