Losgehen in Duitsland: "Bayern is altijd favoriet"

Geoffrey Rockele
| 3 reacties
Losgehen in Duitsland: "Bayern is altijd favoriet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag trekt de Bundesliga zich ook opnieuw op gang. Bayern München gaat dit seizoen op jacht naar de vierde landstitel op rij. Wij blikken vooruit met Filip Daems, jarenlang de linksachter van Borussia Mönchengladbach.

Volgens Daems is er maar één club dé topkandidaat. “Bayern München is altijd favoriet”, opent hij tegenover Voetbalkrant.com. “Bovendien denk ik dat ze met Douglas Costa van Shaktar Donetsk een hele goede transfer hebben gedaan.”

De enige echte concurrent wordt wellicht de vice-kampioen van vorig jaar. “Voor Wolfsburg zal het er vooral vanaf hangen of ze de ploeg bij elkaar kunnen houden. Met Max Kruse hebben ze zich aanvallend wel goed versterkt.”

Als het over Wolfsburg gaat, kunnen we niet om Kevin De Bruyne heen. “Ik lees van alles. Ik denk dat de club er alles aan zal doen om hem te houden en ze hebben natuurlijk nog andere goeie spelers. Maar als je zijn cijfers van vorig seizoen bekijkt…”, gaat Daems verder.

Uitdagers

De verdediger van Westerlo verwacht dat één ploeg zeker terug zal willen vechten dit jaar. “Dortmund gaat zich herpakken, maar ze zullen niet meedoen om de titel. Daarnaast denk ik dat het zo’n beetje de vaste waarden zullen worden: Leverkusen, Schalke en Gladbach.”

Misschien toch een verrassing? “Dat is moeilijk te zeggen. Misschien Stuttgart, na hun mindere prestaties van de laatste jaren (14e plaats in 2014-2015, 15e plaats in 2013-2014, nvdr.).”

Torinstinkt

Uiteraard willen de liefhebbers van de Duitse competitie ook dit jaar een pak doelpunten zien. “Lewandowski van Bayern zal er heel dicht bij zijn denk ik om topschutter te worden. Verder is het ook uitkijken naar de prestatie van Alexander Meier (vorig jaar topschutter met 19 goals, nvdr.).

Daarnaast zijn we ook benieuwd naar de spurtbommen Arjen Robben en Pierre-Emerick Aubameyang. Of wie weet kan de tandem De Bruyne, als hij blijft, en Dost weer potten breken. Of kan Franco Di Santo, vorig jaar 13 goals voor Werder Bremen, schitteren bij Schalke 04.

Belgen

Het belang van De Bruyne voor Wolfsburg kennen we intussen, al loopt er in de ploeg van Dieter Hecking nog een Belg rond: Koen Casteels. “Ik denk dat Benaglio de nummer één zal zijn als hij fit is. Maar het is een schitterende club voor hem. Hij moet de kansen die hij nu heeft proberen te grijpen.”

Ten slotte is er nog Thorgan Hazard. “In de bekerwedstrijd tegen Sankt-Pauli is hij goed ingekomen. Hij moet nu proberen om echt zijn stempel te drukken bij Gladbach”, besluit Daems.

Eerste speeldag

Op de eerste speeldag staat er met Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach meteen een topaffiche op het menu. Kampioen Bayern München mag beginnen tegen Hamburg, dat zich vorig seizoen pas in extremis kon redden.

Vrijdag 14 augustus

Bayern München – Hamburg

Zaterdag 15 augustus

Mainz – Ingolstadt 04
Darmstadt 98 – Hannover 96
Werder Bremen – Schalke 04
FC Augsburg – Hertha BSC
Bayer Leverkusen – 1899 Hoffenheim
Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach

Zondag 16 augustus

Wolfsburg – Eintracht Frankfurt
VFB Stuttgart – FC Köln

Wie wordt kampioen?

Een gokje wagen op Bayern, daar hangt vanzelfsprekend het minste risico aan vast. Als je 60 euro inzet op een titel van Dortmund, dan kan je zomaar eventjes 840 euro verdienen. Nog geen account bij Unibet? Geen nood, via deze link kan je er eentje aanmaken en krijg je een welkomstbonus van 60 euro.

Wie kan Bayern echt bedreigen?

25%
25%
38%
13%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties