"Boussoufa wil de bal als niemand hem wil, dat mist Anderlecht nu"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 15 reacties
"Boussoufa wil de bal als niemand hem wil, dat mist Anderlecht nu"
Foto: © photonews

Kan Mbark Boussoufa de malaise bij RSC Anderlecht op korte termijn verbannen? Het bestuur en de fans van paars-wit zijn verdeeld, onze huisanalist en ex-teammaat van de Marokkaanse spelverdeler Hernán Losada niet.

Door Diederik Geypen

"Boussoufa heeft altijd een goede invloed op de ploeg", opent Losada tegenover Voetbalkrant.com. "Op momenten dat het team niet draait en niemand de bal wil zoals tegen Oostende, zal hij zich altijd aanbieden. Dat mist Anderlecht nu."

Is de vrees voor te veel sterke karakters - met verder nog Defour, Deschacht en Proto - terecht? "Als hij de bal gedurende 10 minuten niet ziet, wordt hij kwaad", beseft ook Losada. "Dat is nu eenmaal typisch voor een winnaar."

Beter dan wie ook weet ik dat de bank nadert zonder prestaties

Bijkomend probleem blijft de aanwezigheid van Dennis Praet. "In een 4-3-3 kunnen ze beiden op de flank spelen, al heeft Boussoufa iets meer ervaring op die positie. Maar wie ruimt er plaats?", vraagt Losada zich af.

"Het bestuur wil niet dat Praet, Tielemans of al zeker niet Defour naar de bank moet verhuizen. De concurrentie is part of the job. Beter dan wie ook (lacht) weet ik dat zonder prestaties - en dat maakt Praet nu mee - een plek op de bank dichterbij komt."

Veel fans twijfelen eraan of Bous zijn Gouden Schoen-niveau ooit nog haalt. "Boussoufa is een absolute prof. Op conditioneel vlak zal hij altijd in orde zijn. Hij is nu 31. Dat is een perfecte leeftijd om nog een aantal jaren aan de Belgische top mee te draaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties