Lestienne en co raken niet verder dan een gelijkspel

Caroline Tonnelier

Op de derde speeldag in de Eredivisie ging PSV op zoek naar zijn eerste uitzege. Net als op het veld van ADO Den Haag kwam de landskampioen bij Heerenveen echter niet verder dan een gelijkspel.

Maxime Lestienne stond opnieuw in de basis bij de ploeg uit Eindhoven. Hij zou in de 74e minuut vervangen worden, de enige wissel van Cocu overigens.

Op dat moment stond de eindstand al op het scorebord. Cavlan had in de 55e minuut vanop de stip voor de 1-0 gezorgd. Halfweg de tweede helft was er de gelijkmaker van Luuk de Jong, en daar bleef het bij in Friesland.

Eerder op de avond pakte Roda JC al zijn tweede zege van het seizoen. Tegen De Graafschap werd het 1-0. Onze landgenoot Tom Van Hyfte was de matchwinnaar voor de promovendus.