Vermaelen erg ambitieus: "Zoveel mogelijk spelen en opnieuw treble halen"

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Vermaelen erg ambitieus: "Zoveel mogelijk spelen en opnieuw treble halen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen voelt zich terug helemaal voetballer. Na een verloren jaar lijkt hij er opnieuw helemaal te staan. Dat bewees hij bij de Rode Duivels, maar ook bij Barcelona was hij dit seizoen al belangrijk.

"De voorbereiding is erg belangrijk geweest. Die zonder problemen doorkomen is essentieel voor iedere speler. Daardoor ben ik beter aan de competitie begonnen", aldus Vermaelen tegenover Barça TV

Hij blikt ook nog eens terug op vorig seizoen. "Dat was een erg moeilijk jaar om verschillende redenen, vooral omwille van de blessure. Daarnaast moest ik mij ook aan veel aanpassen: een nieuw leven, een nieuwe trainer, een nieuwe stad. Het was hard, en vooral deel uitmaken van de ploeg was hard."

"Dat was een ongelooflijke dag"

Zijn beste herinnering was zijn debuut tegen Deportivo. "Dat was een ongelooflijke dag. Het was een erg speciale wedstrijd, te kunnen terugkeren na die blessure."

Over de ambitie voor dit seizoen is Vermaelen duidelijk: "Opnieuw de treble halen. We weten dat het niet makkelijk zal zijn, maar we zullen proberen. We hebben dezelfde ploeg, de ambitie blijft dezelfde."

En voor zichzelf? "Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen." Al beseft hij dat dit niet evident is. "Het is een grote ploeg en het is niet makkelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties