Tijd voor verandering? "Europees kampioen worden we niet met Marc Wilmots als bondscoach"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
Tijd voor verandering? "Europees kampioen worden we niet met Marc Wilmots als bondscoach"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Na de flauwe EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Cyprus gaan er steeds meer stemmen op om Marc Wilmots in te ruilen voor een nieuwe bondscoach. Of het ook effectief zover zal komen, lijkt evenwel twijfelachtig.

Door Timothy Collard

Marc Wilmots en co kwamen zondagavond héél erg goed weg in Cyprus. Dries Mertens, invaller, gaf de assist bij het doelpunt van Eden Hazard. Een gouden ingreep van Wilmots? “Neen”, klinkt het uit de mond van de supporters.

“Wilmots haalde wel al vaker zijn gelijk, maar dan met een gelukje”, zo zegt Michael Vandersteen van Voetbalreizen De Bemvoort aan Voetbalkrant.com. “Tegen Algerije op het WK maakten de invallers (Fellaini en Mertens, nvdr.) het verschil. Maar ze hadden gewoon in de basis moeten staan.”

"Zet Wilmots naast een tactisch sterke coach en je zal zoveel meer uit de nationale ploeg halen"

“Van mijn part hoeft Wilmots niet weg, maar in mijn ogen is en blijft hij een ideale assistent-coach. Wilmots als T2 naast een tactisch sterke coach waar de spelers zelf ook ontzag voor hebben, dat zou ideaal zijn. In een ideale wereld zou dat dan Jürgen Klopp zijn.”

“Een andere trainer kan zeker en vast meer uit deze lichting halen, maar zolang de nationale ploeg blijft winnen, zal de KBVB Wilmots niet opzij zetten. Maar Europees kampioen worden we niet met Wilmots als bondscoach. Hij speelt te veel met zijn beste elf spelers, niet met zijn beste elftal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties