GROEP D: Morata verknalt CL-debuut De Bruyne en blessure voor Kompany

GROEP D: Morata verknalt CL-debuut De Bruyne en blessure voor Kompany
Foto: © Photonews

Manchester City heeft zijn eerste CL-duel van het seizoen verrassend verloren. Juventus - dat in de eigen competitie niet al te best begonnen is - haalde het met 1-2. Vincent Kompany scoorde, maar moest vervangen worden.

Manchester City-Juventus: 1-2

Manchester City, met Kevin De Bruyne op de bank, begon met een serieuze versnelling. Enkel een schitterende redding van Buffon hield Sterling na één minuut van de openingsgoal. En nog in het openingskwartier werd een goal van Pogba onterecht afgekeurd voor buitenspel. 

Maar wat daarna kwam, was veel minder. Man City kreeg de bal, maar speelde wandelvoetbal. Het blok van Juventus stond er en The Citizens vonden geen oplossing. Zeker niet omdat het tempo héél laag lag. 

Maar dan is er nog altijd 'King Kompany'. Al had de 1-0 van de kapitein van de Rode Duivels nooit goedgekeurd mogen worden. Hij ging immers bij een hoekschop serieus in de rug van Chiellini hangen en via het hoofd van de verdediger kon hij het leer tegen de netten krijgen. 

Goal en blessure voor Kompany

Immens veel protest bij Juventus, maar geen ontkomen aan. Twintig minuten voor tijd werd De Bruyne naar de bank geroepen en net op dat moment maakte Juventus gelijk. Pogba slingerde de bal voor doel en Mandzukic kon er met zijn teen nog tegenkomen en Joe Hart geklopt.

En het werd nog erger. Nadat Kompany geblesseerd het veld moest verlaten, maakte Morata er nog 1-2 van met een schitterende trap.

Sevilla-Borussia Mönchengladbach: 3-0

Ook in dit duel - waar Thorgan Hazard zijn debuut in de CL vierde - geen goals voor de rust, maar na de pauze was het wel onmiddellijk raak. En het had in twee minuten tijd zelfs 2-0 kunnen staan, want Sevilla kreeg twee strafschoppen in twee minuten. Kevin Gameiro zette zijn eerste feilloos om, maar de tweede spatte uiteen op de dwarsligger.

Maar ongelooflijk maar waar: Sevilla kreeg nog een derde strafschop! Deze keer geen Gameiro, maar wel Banego en die miste niet: 2-0 en duel gespeeld. Konoplyanka maakte er met een 'gewone' goal nog 3-0 van.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties