Wat scheelt er met Mirallas? Gebrek aan vertrouwen en frustraties

Wat scheelt er met Mirallas? Gebrek aan vertrouwen en frustraties
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De rode kaart voor Kevin Mirallas van afgelopen weekend is tekenend voor zijn mindere vorm. De Luikenaar lijkt verloren te lopen en op enkele maanden van het EK in Frankrijk kan hij beter zijn beste vorm terugvinden.

De verwachtingen rond Kevin Mirallas waren dit jaar hooggespannen. Na een hele transfersoap besliste hij bij Everton te blijven, maar voorlopig haalt hij niet zijn niveau, verre van zelfs.

Transferperikelen

Na een zeer goed vorig seizoen verstopte Mirallas zijn wil om te vertrekken absoluut niet. Eén jaar voor het EK zag hij zijn kans schoon om een nieuw hoofdstuk in zijn carrière aan te snijden.

Everton kon hem echter overtuigen om te blijven en beloofde hem een belangrijkere rol binnen het team, maar Mirallas bevindt zich weer in een situatie waarin hij helemaal ten dienste van het team moet spelen.

Slecht begonnen

Ondanks alles begon Mirallas het seizoen als titularis tegen Watford, maar in de 77ste minuut moet hij al geblesseerd naar de kant. Niet erg, maar de Rode Duivel moest de volgende twee wedstrijden wel genoegen nemen met een plaatsje op de bank en geen speelminuten.

Mirallas werd er ongeduldig door, een wedstrijd in de League Cup tegen Barnsley is voor hem slechts een zoethoudertje. Want Roberto Martinez gaf hem na zijn doelpunt ook geen basisplaats in de competitie. Tegen Tottenham mocht hij na de rust invallen.

Swansea: illustratief

Maar... hij maakte amper iets klaar in de match die eindigde op 0-0. Tegen Chelsea bevond hij zich weer op een vertrouwde plaats: de bank. 

En dan... de wedstrijd tegen Swansea. Bij een 0-0-score stuurt Martinez zijn aanvaller opnieuw het veld op, maar twee minuten later mag hij alweer gaan douchen. Een vuile fout demonstreerde de frustraties die spelen bij Mirallas. Het vertrouwen op een héél laag pitje. Maar geduld zal hij nu wel moeten hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties