Scoren in recordtempo: deze mannen deden het Lewandowski voor

Robert Lewandowski schreef dinsdagavond geschiedenis met zijn vijf doelpunten tegen Wolfsburg. Vijf rozen in negen minuten: uniek, maar er waren nog wel wat straffe prestaties in het verleden op de Europese velden.

Messi

Nog een man die uiteraard heel wat vermeldingen heeft in de voetbalgeschiedenisboeken is Lionel Messi. Een van zijn strafste prestaties leverde hij in 2012 in de terugwedstrijd van de 1/8e finales tegen Bayer Leverkusen.

In die wedstrijd scoorde de Argentijn vijf keer. Hij werd de eerste speler die daarin slaagde tijdens een wedstrijd in de Champions League. De match eindigde overigens op 7-1.

Sadio Mané

Een andere man die, althans in de wedstrijd van vorig seizoen tegen Aston Villa, sneller scoorde dan zijn schaduw is Sadio Mané. Op de 37e speeldag had hij niet eens drie minuten nodig om een hattrick te maken.

Met zijn 2 minuten en 56 seconden staat het record van snelste hattrick in de Premier League uiteraard op zijn naam. Al deed Robbie Fowler bij Liverpool het ook niet slecht in 1994. Hij had 4 minuten en 33 seconden nodig.

Luiz Adriano doet beter dan Messi

Vorig seizoen deed Luiz Adriano zowaar nog beter dan Lionel Messi. In de Champions League scoorde hij vijf keer, maar vier van zijn doelpunten vielen binnen een tijdspanne van amper 16 minuten.

Slachtoffer van dienst was BATE Borisov. Tussen de 28e en de 44e minuut trof hij vier keer raak, een absoluut record.

Als we het over records hebben, kan Cristiano Ronaldo uiteraard niet ontbreken. Op 12 september slaagde ook hij erin vijf keer te scoren in één wedstrijd. Dat deed hij tegen Espanyol Barcelona

In die wedstrijd maakte hij bovendien de snelste hattrick uit zijn carrière. Na 20 minuten hingen er al drie tegen de netten. Minder indrukwekkend dan wat Mané en Lewandowski presteerden, maar in die wedstrijd werd hij meteen ook topschutter aller tijden van Real Madrid in La Liga.