Reportage Gent-fans nemen Russische Belgische bar over: "Dit hebben we hier nog nooit meegemaakt"

Gent-fans nemen Russische Belgische bar over: "Dit hebben we hier nog nooit meegemaakt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent mag dan wel 'maar' 190 fans hebben die de verre verplaatsing naar Sint-Petersburg riskeerden, toch hebben ze zich laten opmerken in de binnenstad. Ze zijn duidelijk klaar voor vanavond.

Sander De Graeve in Sint-Petersburg

De Gentse fans waren dan wel niet met velen, mede doordat de allereerste uitwedstrijd meteen de enige was waarvoor een visum aangevraagd moest worden, maar ze vonden elkaar wel in een Belgisch biercafé in het centrum van de stad.

Zowel sfeergroep Buffalo Indians als de jongens van Banlieue Gantoise verzamelden in 'Brasserie Kriek', serveuse Dasha wist amper wat haar overkwam. "Dit hebben we hier nog nooit meegemaakt", stamelde ze.

"Natuurlijk ben ik fan van de Belgische bieren, anders zou ik hier niet werken, maar ik hoop ook dat Gent wint vanavond. Ik ben ook van Wit-Russische afkomst en heb dus weinig banden met Zenit Sint-Petersburg."

Voor Ben De Bruyne van Buffalo Indians kon de dag eigenlijk niet meer stuk. "Ik ben al heel tevreden dat de beloften vanmorgen gewonnen hebben", aldus de hevige supporter die er ondanks zijn rolstoel quasi altijd bij is.

"Grappig verhaal nog, iedereen had me gewaarschuwd voor de security op de luchthaven, maar ik mocht met mijn rolstoel zomaar naast de metaaldetector rijden. In de Verenigde Staten was het andere koek."

De wedstrijd, die straks begint, ziet hij goed aflopen. "Ik ga dezelfde pronostiek geven als altijd. Het wordt 1-3 voor AA Gent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties