GROEP E: Barcelona op het nippertje gered door Suarez

Manuel Gonzalez
| 2 reacties

Bayer Leverkusen heeft het Barcelona thuis heel moeilijk gemaakt. Of beter gezegd, de Catalanen zonder Messi hadden het moeilijk om te scoren. Uiteindelijk wonnen ze toch nog. Het AS Roma van Radja Nainggolan kreeg dan weer slaag van het Wit-Russische BATE Borisov.

Barcelona-Bayer Leverkusen: 2-1

Barcelona zit niet in zijn beste periode en dat was ook te merken tegen Leverkusen. In de eerste helft ontwikkelden ze wel druk, maar konden niet al te veel kansen afdwingen. En bij een corner kwamen ze zelfs op achterstand.

Doelman Ter Stegen werd efficiënt afgeblokt en Kyriakos Papadopoulos hoefde de bal slecht lichtjes te raken om binnen te knikken. Bayer kon die eerste helft acht schoten op doel lossen, Barcelona slechts vier.

In de tweede helft had Barcelona genoeg kansen, maar verprutste er een heel deel. Uiteindelijk konden Sergi Roberto en Luis Suarez in tien minuten tijd de Duitse hoop nog de grond inboren.

BATE-AS Roma: 3-2

De Wit-Russen kunnen af en toe wel eens verrassen, vraag het maar aan Anderlecht. AS Roma stond in de eerste helft al snel 2-0 in het krijt. Bij de tweede goal zag vooral doelman Szczęsny er lullig uit. Een trap van Mladenovic vanop 25 meter belandde pardoes in de kortste hoek omdat hij ergens anders stond te slapen, denken we.

Mladenovic scoorde nog voor de rust de 3-0 en Nainggolan en co mochten hun boeken al sluiten. Kouassi tekende in de tweede helft voor het doelpunt van de hoop en Torosidis voor de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Romeinen niet.