EXCLUSIEF: De ster van Qarabag: "Ik kreeg nooit een eerlijke kans bij Anderlecht"

EXCLUSIEF: De ster van Qarabag: "Ik kreeg nooit een eerlijke kans bij Anderlecht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Besnik Hasi haalde het vorige week aan: "We gaan moeten opletten voor Reynaldo." De scouts van Anderlecht kwamen met serieuze rapporten terug over hun Braziliaanse ex-speler. Maar een blik op zijn statistieken is genoeg om te weten dat Reynaldo in bloedvorm zit.

Door Hernan Losada en Johan Walckiers

Reynaldo wil morgenvanavond tegen zijn ex-ploeg met de voeten spreken in plaats van met woorden. Hij sloeg elke poging tot interview af, behalve voor onze huisanalist, Hernan Losada. De twee kennen elkaar van bij paars-wit en onze Argentijn kreeg de toestemming om hem te spreken.

Niet toevallig is Reynaldo ook de ster van het team. In België vond hij al 23 keer de weg naar doel, maar in Azerbeidzjan scoort hij met de regelmaat van de klok. 49 goals in 100 wedstrijden scoorde hij voor Qarabag. 

De wedstrijd tegen Anderlecht, is dat speciaal voor jou?

"Neenee, het is een normale wedstrijd zoals altijd. Het enige verschil is dat het om Europees voetbal gaat."

Zal je iedereen van Anderlecht even hartelijk begroeten: spelers, trainers en bestuur?

"Natuurlijk, het zal een plezier zijn om hen terug te zien. Besnik Hasi, Matias Suarez, Silvio Proto, de mensen van het bestuur... Ik ben nog altijd dankbaar voor wat ze voor me deden." (Het interview werd afgenomen voor de uitspraken van Herman Van Holsbeeck, die hem een gebrekkige mentaliteit verweet, nvdr.)

In elke voorbereiding kreeg ik de indruk dat ik ging spelen

Reynaldo

Heb je iets te bewijzen tegenover hen?

"Nee, absoluut niet. Ik heb niemand iets te bewijzen. De tijd verstreek en ik wil nu enkel presteren voor Qarabag."

Maar vind je dat je een eerlijke kans kreeg bij Anderlecht?

"Nee, dat niet. Ik kreeg geen correcte kans. De trainer gaf wel altijd kansen aan andere spelers. Maar ik leerde veel van die periode."

Waarom lukte het maar niet bij Anderlecht?

"Kijk, bij Cercle Brugge heb ik me echt geamuseerd. Ik speelde altijd en deed het ook goed. Maar elke keer dat ik terug naar Anderlecht kwam na mijn uitleenbeurten kreeg ik de indruk dat ik ging spelen, want ik kreeg héél veel kansen in de voorbereiding."

"Maar elke keer de competitie begon zat ik terug op de bank en zochten ze een team om me aan uit te lenen. Dus ja, dat is geen eerlijke kans hé."

Is het niveau in Azerbeidzjan goed in vergelijking met België?

"Het is wat minder dan in België. We hebben hier niet dezelfde stadions en niet veel supporters. Soms is het niet makkelijk om je op te laden, maar het is een harde en moeilijke competitie. Heel intens en fysiek belastend."

Hier passeerden veel goeie spelers zonder één goal te scoren

Reynaldo

"Hier passeerden heel wat goeie spelers, maar die er zelfs niet in slaagden om één goal te scoren in zes maanden tijd. Gelukkig kon ik er snel aan wennen. Ik ben helemaal geïntegreerd en aangepast aan het land. Ik ben gelukkig dat ik kan doen waar ik van hou."

Kan je Qarabag op één of andere manier vergelijken met Anderlecht?

"Nee, we spelen een ander soort voetbal, in niks te vergelijken met Anderlecht. Ik zou zeggen dat de twee clubs héél weinig gemeen hebben."

Je statistieken bij Qarabag zijn geweldig. Veranderde je iets aan je manier van spelen?

"Ja, veel dingen zelfs. Maar het belangrijkste om goeie prestaties neer te zetten en te scoren, is het vertrouwen van de trainer. Ik heb geen woorden genoeg om de trainer (Gurban Gurbanov, de meest succesvolle trainer ooit bij de club, nvdr.) te bedanken voor de steun die ik van hem krijg."

"Hij geeft me vrijheid en ik kan maximaal profiteren daarvan. Een beetje hetzelfde als bij Cercle Brugge, waar ik het vertrouwen van Bob Peeters kreeg."

Wie zijn de andere sterren van het team?

"Armenteros kent natuurlijk iedereen, maar op het middenveld hebben we met de Braziliaan Richard Almeida mogelijk de beste speler lopen waar ik ooit al mee speelde. En de Spanjaard Dani heeft ook heel wat kwaliteiten."

Bedankt voor het interview! Net als ik ken je het gevoel van weinig kansen te krijgen bij Anderlecht en tegen hen te moeten spelen. Ik hoop je te zien bij de terugmatch in Brussel!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties